Кой каза, че България нямала експорт? По проститутки сме на първо място

Шега-майтап, ама най-големият български износ е на проститутки. Вестник “Таймс” пусна вчера данните на Tempep, организация, която следи проститутките в Европа.

Румъния излиза на първо място с 12% от проститутките в Европа, на второ тази година изпада Русия с 9%, а на трето е България с 8% (ей, по едно нещо малка България да настигне великата руска страна).

Реално погледнато по проститутки сме първи в Европа на глава от населението – нямаме и 8 милиона, а се мерим с Румъния с 22 милиона население и Русия със 141 милиона.

Оттук до идеята, че българките са най-големите курви в Европа е само една крачка…

От статистиката се разбира, че през 2006 г. България е била на четвърто място по брой проститутки в Европа, а тази година е изместила Украйна на четвърто място. В челните 10 места в класацията на Tempep са още Нигерия, Бразилия, Беларус, Молдова, Полша, Унгария и Тайланд.

Очевидно броят на проститутки, които излъчват някои нации, не може да се обясни само с бедност. Като че ли това е наследство от дългогодишния здрав комунистически морал на Източна Европа. В страни, където сексуалните теми и проблеми са били почти табу, и официално проституцията е била забранена, а неофициално се е практикувала, стига организаторите й по хотелите да работят за ДС.

Тя и сега проституцията в България е забранена, а само в София има към 100 публични дома. Това е характерно за двойнствения морал, който тръгна от социализма. В страни като Германия, Холандия и др. проституцията е легализирана и там не е имало комунизъм, пък нямат износ на проститутки, а внос. Има поводи за размисъл…

Според някои европейски доклади отпреди последните данни, българските проститутки, които работят постоянно в Западна Европа, са над 10 000. Сега сигурно са станали повече. Средните доходи на всяка от тях са към 3000 евро на месец, а реално тя заработва общо около 10 000 на месец за сводниците си. Това са огромни парични потоци, постъпления на валута в държавата, които се сливат с парите на българските гастарбайтери. Може би реално са съществен дял от тях. Става дума за няколкостотин милиона евро годишно. Без тия пари търговският баланс на България ще стане още по на минус…

Колкото и някой да обвинява за проституцията капитализма, демокрацията и т. н., истината е проста – в държави, където хората не могат да създадат продукт, който да продават на света, процентът на жените,  предлагащи плътта си, е по-голям.

САЩ изнасят технологии, електроника, филми и т. н. Германия и Япония – автомобили, химикали и т. н.

Русия? Като че ли най-много водка и проститутки – не само за Европа, а за Египет, Турция, САЩ и др. (То е нещо като суровините – петрол и газ, нищо, че е услуга).

А България?… Май само проститутки. Друг известен продукт с голям експорт нямаме. Време е да измислим нещо…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.