Бойко смени Михов с Кольо Парамов, който иска да маха борда… А що не и Нейчо Неев?

Премиерът Борисов вдигна голям шум, че ще докара в правителството като вицепремиер или съветник някакъв икономист, професор от Сингапур, който бил голяма работа. И въпросният икономист Илиян Михов започна да дава интервюта, да обяснява положението. После Борисов даде заден ход и го оттегли. Каза на медиите, че той редял отбора и той ще реши кога да го пусне в игра.

И тихомълком, докато се шумеше за икономиста от Сингапур, Бойко пусна в отбора на правителството Кольо Парамов, един много по-известен икономист от Златоград (където е бил зам.-директор на “Горубсо”).

С какво още е известен Кольо Парамов? Беше депутат от БСП и главен ревизор на БНБ по времето, когато рухнаха банките в България.

Дава интервюта във вестници като “Атака” и “Шоу”, и развива теорията на конспирацията. Само като погледне човек бомбастичните му твърдения, може да му постави диагнозата: “Българската валута е силно надценена, до 3 месеца може да стигне 4,15 лв. за едно евро” (това през април 2009 г.). Година по-рано той пак каза същото, но тогава беше изчислил курс 3,68 лв. за евро.

През 2002 г. Парамов каза за валутния борд: “Бордът на Ханке в България е кух”. И т. н. изказвания в тоя дух. Всъщност погрешно припознаха Илиян Михов за враг на валутния борд. Истинският враг е Кольо Парамов, а той сега става съветник на премиера.

Парамов жонглира с цифрите като акробат в цирка. Толкова милиарда евро похарчени, толкова процента паднал резервът, толкова милиарда от фискалния резерв изчезнали и т. н. Човек се чуди откъде ги е взел тия цифри, щото ги няма в официалните отчети. Но Кольо знае повече. Той ги знае тия работи. Това разбиране за нещата при него е съчетано с широка долна челюст, обратна захапка и фанатична увереност в погледа. И, изглежда, е впечатлил с познанията си премиера Борисов.

На фона на Кольо Парамов някогашният вицепремиер Нейчо Неев е кротко агънце. Неев беше несправедливо набеден от медиите, че казал: “Егати държавата, щом аз и бех вицепремиер”. Всъщност бил казал нещо друго, извадено било от контекста… Няма значение.

Да не осъмнем един ден с историческата фраза на Борисов: “Егати държавата, щом аз и бех премиер”.

Засега сме само на фаза: “Егати държавата, щом Кольо Парамов е икономически съветник на правителството”.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.