Гербно модифицирани организми

Иво Инджев

Откакто научих, че Доган бил залитал от 10 години насам по новите технологии много неща ми се изясниха. Казва го не друг, а професор. И не кой да е, а професор Людмил Георгиев, един от любимите изразители на онова, което Доган желае да стане известно за него в публичното пространство.

„Искал е да му набавям стряскащи книги. От хуманитарна гледна точка, разбира се. Примерно по химия, биология и др.”, твърди в миналата седмица в интервю за в. “24 часа” Людмил Георгиев. Според него Доган бил единственият български политик, който чете и се самоусъвършенства. И никога не е преставал да работи.

Прониквайки дълбоко между редовете на професорското научно съобщение стигнах до извода, че той ни прави намек за генезиса на успеха на… Бойко Борисов. Нали все се питаме “ как така стана”, “кой му дърпа конците”, “ трябва да има нещо в тая работа”. Ето го обяснението: някой научно е подходил и разработил успеха на Борисов. И забележете срока – през последните 10 години. Точно, по научному съвпада с нахлуването на Бойко Борисов в публичното пространство след успешния му “Ипон” и появата му на царския тепих.

Борисов е разкрит! Покачвайки напрежението спрямо себе си чрез затягане на обръча от фирми Доган постепенно, дозирано, но неотклонно работеше за създаването и успеха на ГЕРБ.

Точно така сред гражданството и селячеството се зародиха, укрепнаха и победиха ГЕРБНО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ!

Доган обаче, който обича да използва учени думички за смайване на публиката, не си хвърля напразно нито думите, нито усилията, нито гените. Той непременно ще си поиска дивидентите. Това едва ли би учудило когото и да било. Учудващо е, ако ги получава. Такива мисли навява фактът, че рязко и внезапно неговият мобилизиращ за битка образ изчезна от бойното поле, в което пребивава иначе властта чрез обвиненията си срещу предишните управници.

Най-новата схватка между “нови” и “стари” се води на територията на Министерството на околната среда и водите, което беше вилает на Доган и неговия министър Джевдет Чакъров. Залогът е голям – обяснението за провала с европейското финансиране и задаващото се продължение на този крах и при новата власт. Вместо Доган обаче на обвиненията отговаря Станишев. И вместо да търси сметка на Доган, Борисов воюва със Станишев.

Къде е Доган в тази скрита картинка?

Залита някъде. Според бившия му близък сподвижник Осман Октай, причината за залитането му е начинът му на живот с постоянна употреба на определени течности, което е прозаичното обяснение защо спи до късен следобед и не ходи на работа. Излиза, че следва заветите на нашия вожд и учител Георги Димитров (известен на съседите си ул. “Опълченска” в София като “Гошо Тарабата” заради “залитанията” му на връщане от кръчмата).

Помня като дете как в училище ни учеха на сентенциите му. Бил казал: “ Като не успееш веднъж, опитай отново, ако ли пак не успееш, опитай пак”. И така научихме, че трябва да се опитва до дъно! Доган, да ви кажа, ми е връстник, раждани сме в една година, живели сме в една държава и няма как да се е разминал с преподаваните в училище Гошови мъдрости. Може пък да ги е попил.

Проф. Людмил Георгиев обаче твърди, че залитането на Доган му било свързано със “стряскащи книги”. Кой е прав – турчинът, или българинът?

Ето случай, в който не е еретично да призова: изберете турското!

Виж още текстове в блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.