Как великият имитатор Волен „клати“ властта

Волен Сидеров пак се изложи. Този път – международно. Ако номерата му в България минават – както с инцидента на магистрала “Тракия” – сега не става. Правил скандал в самолет на “Луфтханза”, обиждал, хвърлял храна – съобщават чужди медии за случката. Много хора са недоволни от обслужването в една или друга авиокомпания, много хора се напиват на борда, но малцина правят скандали и обиждат персонала. Волен е от тях. (Ако не е бил пиян, както твърдят неговите, е по-лошо – трябва да потърси помощ от психолог). Срещу него има подадено оплакване и от полицайка на летището във Франкуфрт, която била сред дошлите да го озаптят. Няма как да го скриеш, не можеш да я наречеш лъжкиня и да я отлюспиш от парламентарната си група като Павел Чернев. Затова пък партия “Атака” се изежи дори на говорителя на Външно министерство, който съобщи за инцидента и заплаши със съд всеки, който твърди, че Волен нещо се бил изложил.

Някак на Волен и “Атака” им отиват побои, скандали и разправии. Няколко дни преди него, общинският съветник от „Атака“ Юрий Галев и компанията му пребиха двама души на лифта в Боровец, щото не пуснали сина му без пари. Като че ли тази партия акумулира лумпени, които налитат на бой.

Странното е, че сред бойковистите настъпи истинско раздразнение, че някои медии съобщават надълго и нашироко за скандала с Волен. Възприеха го като заплаха за властта на любимеца си Бойко. Сякаш почнаха да се сещат, че ГЕРБ няма мнозинство и ни управлява тройна коалиция – с помощта на “Атака” и сините.

Добре е, че това се осъзнава – че един епигон на Хитлер и Мусолини крепи властта в България. Не е преувеличено. За незнаещите – името на партия “Атака” съвпада с името на вестника на националсоциалистите “Атака” (Der Angriff), основан от Йозеф Гьобелс 1926 г. Програмата на партия “Атака” от 20 точки прилича на програмата на националсоциалистическата партия от 25 точки, с която Хитлер тръгва към властта. Сред тях могат да се намерят дори идентични искания, макар че двете програми ги делят около 80 години. Гербът на “Атака” по някакъв начин наподобява свастика. Волен се облича в черно като Бенито Мусолини, наподобява жестовете му. И т. н.

Великият имитатор Волен крепи властта в България. И от време на време я клати. В пряк и преносен смисъл. Партия “Атака” хем е против НАТО, и за това България да се откъсне от Световната банка и Международния валутен фонд, хем крепи правителство, което има министър от Световната банка и еврокомисар, неин вицепрезидент… Сладко е да си хем във властта, хем извън нея. Опиянява. Чак до степен, че да се самозабравиш и да наругаеш стюардесата, полицайката и т. н., все едно това са Доган, царя и Станишев.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.