Я, Сидеров се извинил на „Луфтханза“. Ми къде ще ходи – германският съд няма да го гали като у нас

Голям цирк във Франкфурт на Майн. Волен Сидеров, смелият политик и още по-смел скандалджия, покорно се извинил на екипажа на авиокомпания „Луфтханза“.

На срещата са присъствали представители на „Луфтханза“ и на полицейската дирекция в града. Сидеров се извинявал и ги помолил да предадат съжалението му на обидените, които са били на борда на самолета.

После Сидеров отлетял от страната на Хитлер за страната на Мусолини – Италия, съобщава кореспондентът на бТВ.

Голям срам – партия „Атака“ цяла седмица заплашваше със съд всеки, който клевети нейния лидер, че бил правил скандали на борда на самолета. А сега – той смирено се извинява. И що така?

Очевидно е. Срещу него е възбудено предварително производство и германският съд ще му тресне присъда без да му мигне окото. И извинението на Сидеров е опит да смекчи наказателното преследване срещу себе си.

Но прокуратурата във Франкфурт ще реши дали да намали обвиненията срещу него, въпреки неговите извинения. Дипломатическият му паспорт го спасил от арест, но не и от съдебно преследване.

Какво още е важно в случая – оплаквания срещу Сидеров са подали целият екипаж на самолета, както и засегната полицайка, извикана на летището да го арестува. Сигнал срещу него е бил образуван и заради нарушение на закона за сигурността на въздушния транспорт.

Германската полиция проверява и в какво качество е пътувал Сидеров, тъй като, ако е бил по частни дела, не може да се позовава на дипломатическия си имунитет. А не е известно Сидеров да е пратен в Германия по някаква важна държавна мисия.

Ще го спаси ли извинението? Резилът май е по-голям от присъдата, която може да получи.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.