Цитат в десетката: Глупостта се върна – тежковъоръжени полицаи при голи жени

Операция „Октопод“ в стрийптиз бар. Снимка: МВР

Едни от най-типичните неща за тоталитарните власти са случайните актове на неоправдано насилие, които трябва да сплашат населението. Нямаше как да не се замисля това, след като гледах идиотските кадри по залавянето на Алексей Петров и особено на стриптизьорките от няколко клуба в София.

Айде, Петров е бивша барета и може да е опасен, макар да няма как да е такъв тъпак, че да започе да стреля срещу залавящите го полицаи. Но не, трябваше да го проснем по корем и да правим холивудски кадри тип сериала „Никита“. Една забележка – някои от полицаите бяха бая дебели и тромави и не се движеха достатъчно артистично.

Забележките вече са сто пъти повече, когато става въпрос за акциите на тежко въоръжени полицаи в … стриптийз барове. Да бяха влезли и с танк. Какво очакват да намерят? Голи жени, които незнайно къде кътат гранатомети? (Може би точно гранатометите, с които според „Уикенд“ наглите целяли да взривят Бойко!) За това трябваше да ги напроскат по земята като особено опасни престъпници, както и нещастните им клиенти, още с полуерекция.

Напълно възможно е стриптийз клубовете да крият данъци, да продават нелицензиран алкохол или да се занимават и с проституция. Но със сигурност има далеч по-ефективни мерки това да се провери и спре, отколкото да се влиза с пушки.

Целта обаче не е ефективност. Властта трябва да покаже мощ. Тя се бори срещу „мафиотите“ и „порока“. Всички да му мислят. Глупостта се върна.

Виж още текстове в блога на Петър Добрев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.