Кой ще наследи публичните домове от Алексей Петров?

Обвиненията срещу Алексей Петров са голям проблем пред съда. Той има голямо желание да остави Петров в ареста, но на горната инстанция май ще го пуснат. Доказателствата са никакви. Вместо тях има …доклад на ДАНС. Пълен с твърдения като – шефът на застрахователната компания “Лев Инс” имал обща фирма с интимната приятелка на Алексей Петров. Това сигурно е голямо разкритие на ДАНС, но доказателство за престъпление не е.

Петров имал кабинет в “Кремиковци”, разкрили още разследващите. Също голям успех… Охранителната фирма на комбината май била под негов контрол, а там крадяли скрап. Ама пак няма преки доказателства за Петров. (И егати мафията – краде скрап).

В обвинението има някои подробности и за стриптийз баровете, които така атрактивно изтараши МВР и засне на видео. Комедия – тежковъоръжени полицаи с бронежилетки и автомати карат голи момичета да лягат на пода, сякаш са опасни бандити. Да бяха гледали американски филми, да видят как се прави тараш в бардаци. Не с автомати, във всеки случай…

В подземния свят отдавна се говори, че Петров монополизирал основните публични домове на София – по-представителните, по-скъпите. Някой си Митко Полицая ги контролирал, давал парите на Антон Петров – Хамстера, а той ги давал на Петров. Ама това последното е доклад на ДАНС, не доказателство. Няма свидетел, няма факт.

В София има около 100 публични дома, всичките функицонират със знанието на полицията. Както наркотиците се разпространяват в райони, които напълно съвпадат с границите на РПУ-тата в София (дилърите си плащат на съответното районно), така и публичните домове са районирани. Те си плащат на РПУ-тата, на дребните полицаи, повече за началниците, още повече за по-големите началници. Някъде тук по най-високите нива, се предполага да се е включил Алексей Петров, с властта си на съветник в ДАНС, преди това и на агент. Но това никой няма да го докаже. Любопитно е – след като Петров напусна ДАНС, как е могъл да продължи да контролира публични домове? Поне с неговия арест това се прекратява, а на негово място ще се нареди друг… Някак неволно човек се сеща за думите на Татяна Дончева по повод акцията „Октопод“: „Мутри срещу мутри“.

Никъде по света, където е била забранена проституцията, тя не е била изкоренена. Сегашният удар срещу Петров може само да насочи собствениците на тези бардаци да плащат на някой друг. Сами по себе си такива удари не е лошо да се правят – разрушава се един монопол (освен ако на негово място не се подрежда веднага друг монополист). Но и занапред на всички нива ще участват хора на МВР.

Докато проституцията не бъде легализирана под някаква форма, от тези публични домове ще текат пари към полицаи и по-високопоставени служители. В това отношение пипалата на октопода никой няма до отреже.

Проституцията е недосегаема, сменят се само хората, които печелят пари от нея…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.