Кого плаши Меглена Кунева и кой се вълнува от заплатата й?

За Меглена Кунева неотдавна западните медии писаха, че председателят на ЕК, тоест премиерът на Европейския съюз, Жозе Мануел Барозу предлага престижен пост в комисията със заплата 17 000 евро. У нас винаги се вълнуват от заплатата. И всеки вика – брей, как се уреди тая.
По-рано вестниците писаха десетки пъти, че Кунева взимала заплата от 30 000 евро, от 20 000 евро и т. н. – различни варианти. Не е важно колко точно. По-важно е – медии спекулират със завистта на българина в бедна България. За средния българин месечна заплата от 20 000 евро е умопомрачително. Той за тия пари работи 3-5 години, а изплаща кредит от 20 000 евро 15 години.

Затова многократно заплатата на Кунева беше тикана под носа му, за да я намрази подобаващо. Защо? Самата Кунева има безспорен авторитет в Европа. Избраха я с гласуване за Еврокомисар на годината и Европеец на годината. Както се видя, за разлика от българския премиер Борисов, европейският Барозу й намери престижна работа – ръководител на бюрото по европейски политики, което е нещо като координатор между еврокомисарите.

И Кунева взе, че отказа поста, защото е избрала да се занимава с политика в България. Лудост, наистина. Вместо да се взима заплатата и да си седи в Брюксел, където я харесват и обичат, тя идва тук, където я псуват всекидневно по вестниците, и я наричат снахата на члена на политбюро (какъвто тъстът й не е бил, все пак).

В отговор на решението й да се върне тук, веднага я пернаха. В. “Уикенд” написа “Кунева, стига ламтя за постове!”. Тоест – тя отказва блага служба, престижен пост, ама тук я псуват – ламтяла за постове. Че за какви, като се отказва? Кунева може би искала да се кандидатира за президент. Това изглежда ужасно дразни политическите кръгове, които стоят зад вестник “Уикенд”. Там кой с кого е дупе и гащи вече не е ясно. ДПС уж е опозиция на ГЕРБ, пък вестниците на ваклия депутат от ДПС – Дилян Пеевски – мощно водят пропаганда в подкрепа на Борисов (виж тук). Може би затова е тая реакция за решението на Кунева. Значи – някой се страхува от нея.
Ама е смешно някак – довчера си писал 100 пъти как тая се уредила с 20 000 евро заплата, днес я ругаеш, че отказала същата висока заплата, защото …ламти за постове. Ами той постът президент е със заплата към 1500 евро…

Брей, какви мъжаги се уплашиха от една жена.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.