В десетката: Скъпи мутри, извинете!

Снимка: Булфото

Стана ясно, че през последните години българският народ е бил дълбоко заблуден в отношението си към т.нар. „мутри”. Оказва се, че повечето от тези хора не се занимават основно с това, което всички ние, простосмъртните, виждаме над повърхността – рекет, дрога, контрабанда, измами, убийства, отвличания и прочее неблаговидни дейности. В продължение на десетки години нашите късогледи очи не ни позволиха да зърнем истината или поне да се докоснем до зрънце от нея. Истината, която ни показва, колко дълбоко сме грешали всички ние, когато сме наричали тези достойни хора с имена от сорта „дебеловрати”, „кучи гъзове”, „плазмодии”, „лайнари” или пък сме споменавали техните майки с недотам почтени намерения.

И докато ние сме правили това, тези хора самоотвержено са работели за държавата и обществото, като агенти на МВР. Рискували са доброто си име и репутация за да можем всички ние да живеем в една по-спокойна и безопасна страна. Как ли щеше да изглежда България, ако тези герои не бяха взели присърце нуждите на държавата и не бяха се храбро впуснали в епичната борба с престъпността?! Сред тях са достойни имена като Братя Галеви, Косьо Самоковеца (вечна му памет), Маргините, Маджо. Преди няколко седмици пък се оказа, че и половината от „Наглите” били информатори на МВР. Евала на такива хора, които рискуват всекидневно живота си за да можем всички ние да спим по-спокойно! Евала и на МВР за гениалния и находчив подход в борбата с престъпността, който всички ние очакваме да бъде доразвит, обхващайки все по-големи маси от контингента. Така един ден престъпността ще се стопи от само себе си, след като и последния квартален обирджия бъде назначен на работа в полицията. Голяма помощ в тази насока могат да дадат бившите офицери от Държавна сигурност. Те знаят как се вербуват агенти!

От тук нататък трябва да забравим за всички скверни слова, което сме изричали по отношение на тези хора, да признаем грешката си и да помолим за прошка! И всеки от нас да напише по едно писмо до президента с предложение тези герои на тихия фронт да бъдат наградени с особено подходящия за целта орден „Стара планина”. И да вземат да спрат да ги притесняват с разни там дела по съдилищата, които само могат да им попречат да работят за благото на обществото!

Скъпи мутри, извинете!

Още текстове от автора в блога МамкаМу

БългарияМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.