Такси 2010, епизод „Факирите”

Д-р Колевски

Операция „Факирите”, предишен епизод „Октопод”, предшестван от „Наглите”.
Режисьор: Бойко Борисов
В ролята на главния комисар: Цветан Цветанов

Не знам защо, цялата тази работа много започва да ми прилича на култовия френски филм „Такси”.
Престъпниците си правят какво поискат, а главния комисар измисля имена на провежданите операции, кое от кое по – тъпо. Важното е да е в светлината на медийните прожектори. И ако е възможно всеки арест да се снима от повечко камери.
В сутрешния блок на „Нова”, дори имаше тема, цитирам – „Филмовите корени на операция „Октопод”” и се говореше за Корадо Катани.

Чудя се, кога ли в бТВ ще се сетят да не се занимават с мъжкото достойнство на обитателите на дадена ромска махала, а ще се заемат сериозно с произхода на имената на т. нар. „знакови” операции. Не е късно, може да се навакса изоставането спрямо конкуренцията.

Създава се впечатление за мрачни облаци надвиснали на нивата на българския, пък и световния, ще използвам думата модерна напоследък, ъндърграунд. Трактора бе прибран за основен ремонт и им останаха само Белчо и Сивушка. Трудно се оре с волове, но все пак се оре, държа да отбележа.
И работата е там, че няма да се появи един що – годе умен шофьор на такси да оправи цялата тая работа с имената.

И да се направи референдум за следващото име.
За да няма недоволни.

Виж още текстове в блога на д-р Колевски

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.