Алла Пугачова препълни НДК. Сред феновете Цецка, Баневи, Румен Петков…

Алла Пугачова пристига в София. Снимка: Булфото

„България ми даде възможност тогава да се изявя. Руската телевизия не искаше да излъчва мои песни”, каза певицата Ала Пугачова от сцената на НДК на прощалния си, предпоследен концерт в кариерата на 4 март вечерта в София.
„Не ме забравяйте, аз няма да ви забравя”, със сълзи на очи руската певица Алла Пугачова се обърна към българската публика.
Зала 1 на НДК беше препълнена. Сред ВИП гостите бяха моделът Маги Вълчанова, както и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, бившият вътрешен министър Румен Петков. „Цветя от президента Георги Първанов, цветя от министъра на земеделието Мирослав Найденов…”, изреждаше с драматична интонация някой. „А, няма цветя от Бойко Борисов”, зачуди се жена от публиката.
С примата припяваха от първите редове и т. нар. баровско семейство Баневи (б. р. – Николай и Евгения Баневи, собствениците на АКБ „Форес, курорта „Русалка” и др.), които бях заобиколени с повече гардове от самата Алла.
„Примадона”- та на руската музика е избрала да включи България в прощалното си турне, с което приключва певческата си кариера.
„Ще пея до 60”, зарече се преди време певицата, която ще този юбилей на 15 април. Тя нарече последното си турне „От април, до април”. Започна го през 2009-та и го завършва с концерт в Полша след дни. „Включих в турнето си всички знакови страни за мен, сподели Алла на българската публика. Русия, която ми даде живот. Украйна, която ми подари прекрасни музиканти. България, която ме откри като певица и Полша, където продължих след звездния си старт”
Алла Пугачова излезе на сцената на НДК облечена в любимия си черен цвят. Емблематичната за нея рокля тип „пончо” беше над коленете. Певицата изпълни част от хитовете си, сред които „Одуванчик”, „Звезда”. http://www.youtube.com/watch?v=GwPC0l4GD7M

Малко преди да запее вечното си парче „Милион алых роз” певицата обясни, че сега е време за цветята. „Знаете ли, за всичките ми 60 години никога не съм била толкова щипана, колкото на тези мои последни концерти. Не че не ми харесва… ”, разсмя публиката Алла. „Затова, моля ви, сложете цветята си на ръба на сцената, пред мен, като пред вечния огън”, продължи да се шегува певицата. Към края на песента, която залата пееше заедно с нея, Алла се провикна: „Емил, тази песен е за теб. Знам, че си с нас и ни виждаш”.

Алла Пугачова. Снимка: Импресарска агенция на певицата

С песента „Арлекино” на Емил Димитров, Алла Пугачова стана известна певица. На „Златния Орфей” през 1975 година тя стана победителка с нея и кариерата й тръгна нагоре, нейните песни започват да се излъчват по руската (съветската) телевизия.
„ Щастлива съм, че съм точно на тази сцена. Изпитвам радост, но и тъга. Преди 35 години стояхте така, както сега – на крака и така започна моят звезден път. Постойте още малко, за да го продължите с още няколко минути”, каза развълнувана певицата. На крака всички изслушаха песента „Примадона”.

„Спа-си-бо! Спа-си-бо!”, викаше певицата от сцената след последната си песен. Тя не изпя нищо повече извън определения репертоар. Дълго време се покланяше, защото публиката не я пускаше да се прибере зад кулисите. Алла обърна гръб на публиката и се снима с нея от сцената. „Това си е за мен, за спомен”, обърна се към пляскащите зрители, станали на крака.
Въпреки прощалното турне, Алла Пугачова не се отказва от музиката. Певицата стартира мащабен проект „Театър на песента на Алла Пугачова”, чието построяване ще започне догодина в Санкт Петербург. Културният център ще разполага с концертна зала за около 5 000 души, хотелска част за артистите, които ще гастролират, офисни центрове, промомоутърска и продуцентска школа, студио за звукозапис и търсене не млади таланти, бизнес център, театрална студиа и мастер класове, в които ще работи самата Алла Пугачова. В проектите си певицата е подкрепяна от 27 години по-младия си съпруг номер пет – Максим Галкин.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.