В страната на (л)апачите

Иво Инджев

Живеем като в роман на Карл Май – крал е май вождът на апачите, известен като Пачката, при това заедно с жена си, Малката пачка, с Гаргата и Чучулигата. Общо шест на брой били хванати.

Не си измислям абсолютно нищо: при акция в Петрич и София крадци със споменатите псевдоними били спипани снощи. Пачката и Малката пачка, Гаргата и Чучулигата са героите от акция “Лапачите”. Пропускам само едно голямо “Л” пред апачи.

Хубаво е, че след акция “Наглите” и Октопод” сега има и “Лапачите”. Обаче големият Бял Брюксел днес ни прати вест, че правосъдието ни продължава да куца, че наскоро отново имаше поръчково убийство насред София ( на Боби Голямата уста, лека му пръст), че нито един известен престъпен бос не е завързан от правосъдието на стълба на позора с влязла в сила присъда от миналата година насам и че се налагат законодателни промени по този повод.

Това последното е томахавка срещу вигвама на сегашния племенен съвет, който надзирава тукашните ловни полета. Защото след 8 месеца мъдруване няма оправдание за липсата на напредък в законодателството. Отговорността за това няма как да е на предишните вождове Грабливия Сокол, Червения Съсел и Горския, колкото и да са виновни иначе за какво ли не.

Големият Бял Брюксел не е сам в претенцията си. Тя дори нямаше да има кой знае какво значение, ако не отговаряше изцяло на очакванията на нашето племе. Седящият ББ знае това. От него се очакват скалпове, а не словесни залпове.

Вярно е, че съветът на старейшините, оцапан от Красьо Черния, привлича върху себе си стрелите на справедливия гняв. Но ако ще се изравя томахавката, за да се прекрати неясното мърморене по въпроса, време е да се изговорят нужните заклинания и да се пристъпи към действие.

По света за целта има достатъчно „ноу хау“ (кnow how). Проблемът е, че, както е известно, срещу вноса на „ноу хау“, ние предлагаме износ на „донт ноу“ ( don“t know).

Аз казах: хау!

Виж още текстове в блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.