Бойко от Катар, двата възгледа и двата к.ра…

Защо премиерът Борисов е в Катар, не е много ясно. Най-любопитното от неговото посещение е, че “ще обучаваме катарски командоси”. Сключено било споразумение. Също и за избягване на двойното данъчно облагане. Ех, отдъхнахме си, голям проблем, наистина… И някакъв инвестиционен фонд нещо се мъти, не се знае за какво, ама сигурно е голямо постижение на премиера.

Но! По-важно е друго. От Катар гласът на премиера рече:

“Ако не се вдигне ДДС, няма как да се излезе от ситуацията”
Да припомним, че през януари от Израел премиерът рече, че ще намаляваме ДДС, за да подкрепим бизнеса и излизането от кризата. Сега премиерът е на обратното мнение. И вдигането, и свалянето е антикризисна мярка. Дали не е хвърлял ези-тура, за да реши кое от двете?

От Катар Борисов каза още, че е съгласен да бъде намалена с 15 на сто субсидията за политическите партии. (Само да се отбележи – тя и сега е недостатъчна, поради което партиите на власт се мъчат да извъртят някакви държавни поръчки, за да изкярят пари).

От Катар Борисов рече още: “Може да се мисли и за намаляване на заплатите с 15% в президентството, Министерския съвет и парламента”
Само да припомним – когато ГЕРБ дойде на власт, отмени намалението с 15% на заплатите на министрите, което беше приел предишнията кабинет. Борисов тогава нарече това популизъм и безсмислена мярка.
Сега от Катар Борисов смята, че това не е популизъм и е ефикасна антикризисна мярка.

Премиерът винаги има два правилни възгледа по един и същ въпрос.
Дали няма да се окаже истина онзи виц – “Бате Бойко имал два к.ра, всеки един по-голям от другия”?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.