К’во има да гласуват закони. Да дават на Бойко да ги подписва и направо в “Държавен вестник”

Ако някой си е мислил, че България се цивилизова, заблуждавал се е. Става все по-дилетантска държава.
Голям гаф се случи в държавата, а медиите се ослушват, сякаш това е поредната политическа свада – много шум за нищо.

В “Държавен вестник” – ДВ – както го пишат съкратено в юриспруденцията, излиза закон. Така законът влиза в сила. И в бр. 22 на ДВ излиза Закон за контрол на наркотичните вещества. В следващия 23 брой на ДВ, обаче, излиза поправка – еди кой си член от този закон да се чете не така, а иначе.
Само че поправката не е гласувана в парламента, не е подписана от държавния глава. Нечия ръчица от Народното събрание добавила поправката във вестника, сякаш става дума за грешка във в. “Труд” – извиняваме се, в миналия брой сбъркахме.

Тоест – член от закон може да се пробута не като се гласува в парламента, а като се пусне като поправка в ДВ. Егати държавата, щом могат така да се приемат закони!

Председателката на парламента, знаменитата Цецка, щяла да отмени този брой на вестника и да пусне нов, без поправката. А кой е направил поправката, не казва. Този вестник си има главен редактор, има хора, които дават текстовете, всичко се подписва от шефовете на парламента. И те трябва да са юридически грамотни. Излиза, че се пълни дилетанти и авантюристи.

Поредната политическа вълна в България – партията ГЕРБ – комай ще надмине всички досега по аматьорщина. Тя е надиплила в парламента хора, които смятат, че могат да пробутат по тоя начин поправка в закона, забравили били да го гласуват.

Ами що им е въобще да гласуват закони? Да ги напишат там, па да ги дават на Бойко да ги подписва. Я колко народна пара ще се спести… И по-бързо ще стават нещата.

Сега реакциите по този случай ще покажат дали от България въобще става държава. Знаменитата Цецка трябва да разкрие кои са направили тая уйдурма (нищо чудно и тя самата да участва, щом подписва законите и се явява върховен шеф на Държавен вестник). Съответно парламентът трябва да уволни и даде под съд въпросните авантюристи.
Премиерът, който иначе е много приказлив, засега мълчи за титаничната издънка на своята администрация.

На старите монети отпреди 1944 имаше надпис: “Боже, пази България”. Никога не е бил по актуален.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.