“Дейли Експрес“: Кошмарът на англичаните, купуващи къщи в България

e-vestnik, 24 ноември 2007 г.

Бел. ред.:

daily-express.gif

На това място беше публикуван текст от английския вестник „Дейли Експрес” за неволите на двойка англичани, купили си къща в Балчик от английска агенция за недвижими имоти, базирана в България.
Текстът съдържаше злепоставящи твърдения за агенцията за недвижими имоти, но, също така, беше дадена думата и на англичанина, собственик на агенцията, който заявява, че обвиненията към него са „пълен боклук”.
Англичанинът поиска от e-vestnik.bg да свали материала от страниците си, като уверяваше, че разследването по случая е прекратено и от него са снети всякакви обвинения.
След консултации с юристи редакцията прецени, че няма основания за съдебни претенции към вестника, доколкото публикацията е превод от друг вестник. Засегнатият англичанин отново се обърна към вестника с молба да свалим материала, като уверяваше, че е осъдил в Лондон в. „Дейли Експрес” да свали материала си от Интернет изданието на вестника.
В знак на добра воля e-vestnik сваля материала от страниците си. Който се интересува от случая, може да го потърси в печатното издание на английски в. „Дейли Експрес”.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.