Красимир Аврамов: Полицаите ме проснаха на земята и тършуваха като в екшън

Красимир Аврамов. Снимка: Булфото

Маскирани, тежко въоръжени полицаи са разбили вратата на жилището на певеца Красимир Аврамов и го проснали на земята в рамките на операция „Недосегаемите“. Певецът, известен още като Човекът глас, и с участието си в Евровизия, лежал на пода с покрита глава, докато претърсвали жилището му, въпреки, че той им казал кой е. После полицаите си тръгнали, като се извинили, че има грешка. Ето какво разказва за случая самият певец в интервю за „Дарик радио“.

– Сутринта рано чух разбиване на врати. Аз помислих, че има взлом, че са някакви нападения срещу мен, че нещо става. Тръгнах да слизам надолу по стъпалата, защото аз живея в мезонет и в един момент видях нахлуване на барети. Сложиха ме долу на земята. Аз само казах, че съм Красимир Аврамов. Нещата станаха по-нормални и ми се извиниха, обаче стресът…

– Обясниха ли ви – грешка ли е станало, какво се е случило, че са влезли?

– Да, обясниха ми, че е грешка, след като разбраха кой съм. Имало е някакъв знак за тази къща. Има и други офиси. Аз нямам представа за какво е. Аз с това записване по цяла вечер работя по новата песен и сутринта бях заспал дълбоко – въобще не чух, че нещо става. Само чух разбиването на вратите и аз помислих, че ме нападат по някакъв начин, някой някой си по някакъв начин. Нямам представа.

– Баретите представиха ли ви се, казаха ли ви, че са полицаи?

– Представиха се, имаше следовател от прокуратурата и писма, но след като вече бях на земята известно време и покрит. После вече ми се извиниха. Наистина се извиниха съвсем нормално и може би, ако съм чул, че са чукали, звънели са, може би щях да отворя и да се разберем. Аз бях дълбоко заспал.

– Как се чувствате след тази история?

– Все едно през 30-те години съм бил в един американски екшън. Неща, които съм ги гледал и не съм предполагал, че някога ще ми се случат на мен. Аз не знаех дали да се страхувам и по техните заповеди направих това, което е необходимо.

– А, вие бяхте на земята с белезници и качулка на главата, така ли?

– Не беше качулка, просто ми хвърлиха нещо, не знам какво точно, за да не виждам. Претършуваха навсякъде, търсеха. Оказаха се, че е грешка са направили.

– Вие, веднага ли им казахте, че сте музикант?

– Да, веднага след като ме свалиха им казах, че съм Красимир Аврамов. И те казаха: „А това е певецът“, просто ги чух да го коментират и нещата започнаха да стават по-нормални.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.