Борисов на мач в Мадрид, както Кубадински на лов

Бойко Борисов играе „Стани богат“- Снимка: от тв екрана

Бойко Борисов е ходил с правителствения самолет „Фалкон” на мача „Реал” – „Барса” в Мадрид. Това научи e-vestnik от добре осведомени източници.
За ходенето на мача не беше тайна – няколко вестника съобщиха. Но за „Фалкона” – никой не съобщи. Това посещение на мач щеше да остане скрито, ако не са любопитните журналисти и испанските медии.

Странното обаче е, че няколко вестника съобщиха накратко, че премиерът Бойко Борисов гледал в Мадрид мача „Реал” – „Барса”, сякаш това е най-естественото нещо на света, особено при страна в криза, където същият този премиер обяснява как трябва да затягаме коланите и спира плащания за какво ли не, включително социални.

Формалният повод да иде българският премиер на този прочут мач е среща с лидера на испанската народна партия Мариано Рахой. Дори гледали заедно мача.
Представя ли си някой какво щеше да стане, ако бившия премиер Станишев беше отишъл с правителствения самолет да гледа подобен мач с някой европейски лидер на социалистите? Самият Бойко щеше да изригне кат’ вулкан.

Сега – мълчание. Щом е за Бойко – може. Да си ходи човекът на мач, той е пич, запалянко като нас, що да не гледа „Барса” – „Реал”? – ще кажат феновете му. Само че защо заради това трябва да плаща данъкоплатецът?

И това е двоен стандарт. Защо за Бойко може всичко, което не е позволено на предишните?
Що не се обади и някой политик по случая? Къде е Сидеров, този защитник на народните пари? Що не попита Борисов как така троши от окастрения бюджет за разходки до Мадрид? Не. Тишина. Сидеров е като на тупан малката пръчка в очертаващата се двойна коалиция ГЕРБ – „Атака”. Бойко думне с тъпана, Волен тръцне с малката пръчка отзад.

Може би някой трябва да каже на Борисов – я се качи на стария ТУ 154 и лети с него, като си толкова голям популист, че спря поръчката на новите два самолета „Еърбъс”, които поръча предишното правителство. И добре че по-предишния премиер Симеон купи това малко самолетче „Фалкон”, че сега щяха да бъдат потрошени повече пари за футболната разходка.

Не е ли редно партията ГЕРБ да плати това пътуване до лидера на сродната партия там?

Не е ненормално един премиер да иде на мач. Например за същия мач имал билет и полският президент Качински, съобщават испанските медии. Но той отменил ходенето, за да пътува за Катин и същия ден загина.
Ненормално е обаче да си уреждаш партийна среща, за да гледаш мач. Щото на това намирисва работата. Защитниците на премиера сигурно ще кажат – ама важно е, партийна среща, с лидера на сродна партия в Испания. Важно, да. Що не иде на собствени разноски? Или с другарката си Цветелина, тя да му плати?

Навремето Пенчо Кубадински стриктно се пазел да ходи на лов из Африка, макар всички да бяха убедени, че е потрошил много държавни пари за това. Самият той обясни, че използвал, като го канят домакините в африкански държави, на официални посещения. И тогава го водели на лов, защото му научили мераците и защото няма къде толкова да го заведат по заводи и рафинерии, като у нас.

Сегашният премиер по-правилно ли постъпва от Кубадински?

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.