Калканджиева опорочи конкурса Мис България с миски-бройлери

Българинът се умори от скандали с Мис България и тази година не реагира на избора на поредната.

Отново жълти вестници написаха предварително коя ще е новата Мис. “Господари на ефира” показа, че изборът е нагласен. В предаването от церемонията по избора обясняваха, че никой, дори режисьорът не знаел коя ще е победителката. А “Господарите” показаха как водещата Деси Тенекиджиева, уж случайно, преди обявяването на победителките, интервюира именно тях – Мис България и двете й подгласнички (виж тук).

Те отново са спорни, но поне не толкова скандално спорни, както миналогодишната победителка, за която имаше съмнения за манипулации при гласуването с есемеси (виж тук и тук)и възмущението предизвика спонтанно огромна група във “Фейсбук” – “Мис България е крокодил”. Да, грубиянско беше, но това беше естествена реакция на възмущение, че на публиката пробутват такъв конкурс с победителка, която не излъчва нещо очаквано за най-красива българка – неподправена красота, естественост, а по-скоро някаква поредна обиграна силиконова миска. Която освен всичко друго е висикомерна, нахакана и се самоизтъква като много образована и с качества.

Каква е тазгодишната Ромина Андонова? Всеки може да я види в интервюто отстрани. Безлична. Прочела всичко от Паулу Коелю и си направила много изводи… Тя не е виновна. Друг я е посадил в това положение. Не дразни с вида си, като миналогодишната, но с нищо не е по-различна от много други участнички в конкурса. Който сякаш е организиран, за да изтъква продукцията на агенция “Визаж” – на организаторката на конкурса Жени Калканджиева. Със спорна слава на агенция, свързана с Маргините, поради което клюкарските издания написаха, че победителката била любовница на Малкия Маргин.

Както се казваше в една епиграма на Радой Ралин – “Който плаща, той разгаща”.

Проблемът е, че организаторката на конкурса Калканджиева произвежда такива момичета като бройлери. Когато тя налага такъв подбор, няма как на такъв конкурс да се промъкне нещо оригинално, с друг тип по-естествена красота и непринуденост. Много момичета вече заобикалят компрометираните агенции и се налага стилистиката на Калканджиева.

Не случайно българите се зарадваха толкова на българката Лора Чуканов, Мис Юта, която стана една от фаворитките за Мис САЩ преди година. А избраната уж измежду всички българки Антония Петрова се нареди сред аутсайдерите на конкурса Мис Свят.

Производството на бройлери продължава. Проблемът е, че това подвежда много момичета да си търсят шанса в такива конкурси и агенции, които налагат стилистика не за елитни модни подиуми и световни конкурси, а по-скоро естетическия идеал на клуб за компаньонки.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.