Рекламата на Найки с Роналдо, Руни

и др. предизвика фурор в Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=idLG6jh23yE

Рекламата на компанията Nike за световното първенство по футбол стана един от най-гледаните клипове в Интернет. В разстояние на 2 дни клипът беше пускан от различни потребители, спиран от компанията и качван отново от други потребители. В 3 минути се развива история с участието на Дидие Дрогба, Франк Рибери, Сеск Фабрегас, Уейн Рууни, Кристиано Роналдо, Роналдиньо и др. Под надслов „Напиши бъдещето“ авторите внушават, че един пас, гол или остро влизане могат да променят бъдещето на всеки един голям спортист.

Рекламата трябва да бъде официално излъчена за първи път на 22 май в 32 държави в Европа, когато е финалът на Шампионската лига в Мадрид. Но клипът стана популярен още преди да се е появил официално.
Гости са баскетболистът от „Лос Анджелис лейкърс“ Кобе Брайънт и тенис звездата Роджър Федерер. Режисьор на клипа е холивудският режисьор Алехандро Инариту („21 грама“ и „Вавилон“). Рекламата може да се наблюдава освен в YouTube и в сайта nikefootball.com.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.