Арестуваха забулената собственичка на първия сексшоп в Бахрейн

Собственичката на първия сексшоп в Бахрейн беше арестувана и изправена пред съда по обвинение, че внася неразрешени секс артикули и е нападнала митничар при спор по този повод в митницата. Според Хадиджа Ахмед, тя не върши нищо забранено от исляма и всичките й стоки могат да се употребяват от съпрузите мюсюлмани. Следващото заседание на съда е насрочено за септември.“Дархадиджа“ (което значи „къщата на Хадиджа“) прилича на моден бутик, но всъщност е първият сексшоп в историята на малкото кралство Бахрейн и се управлява от жена, която ходи забулена. „Това не е сексшоп като на Запад, а място, където помагаме на брачните двойки – единствено на брачните двойки – да се възползват пълноценно от секса“, обяснява Хадиджа Ахмед, облечена в униформената дълга черна роба „абая“ и с черно покривало за глава. „Защо женените мъже и омъжените жени започват да кръшкат? Защото при двойките настъпва рутина“, казва тя. „Решението ми бе продиктувано не толкова от стремеж към печалба, колкото от желанието да помогна на брачните двойки да направят сексуалния си живот по-вълнуващ“, допълва тя.

През 2007 г. Хадиджа Ахмед създава интернет-сайт за електронна търговия. Когато нещата потръгват, тя отваря магазин, който е единствен в Бахрейн, а вероятно и в останалите консервативни арабски държави в Персийския залив. „Нищо в исляма не забранява сексуалната наслада. Попитайте който и да е духовник и той ще ви каже същото“, казва Хадиджа, за да изпревари евентуални възражения.

Докато разговаряме, идва петдесетина годишен мъж, придружен от младеж, и пита за масажен крем, който ще му помогне, както казва, „да се представи по-добре“. Казва, че разбрал за бутика, когато гледал г-жа Ахмед в телевизионно токшоу. Мъжът разговаря надълго и нашироко със собственичката, сравнявайки различните марки и цени. В магазина няма камшици и кожени „дрехи“, но пък откриваме пълен набор от масажни кремове, вибратори, фино бельо и червени лампи. Г-жа Ахмед зарежда главно от американския пазар и част от стоките – като лежерните рокли или еротичните декорации – лесно могат да се намерят в модните бутици на архипелага.

Тази жена пионер признава, че работата, която си е избрала, изобщо не е лесна. Казва, че понякога се сблъсква с неразбирането на митничарите или прекаленото усърдие на служителите по контрола на търговията, които се случва да отказват да пуснат стоката, или забавят доставката. Магазинът й обаче има всички необходими разрешителни. И понеже „Дархадиджа“ не спира да привлича клиенти, благодарение най-вече на успеха на интернет-сайта и неотдавнашната поява на собственичката по телевизията, г-жа Ахмед прекарва немалко време с усилия да гони любопитните и юношите, на които по правило не продава. „Продавам единствено на зрели хора, които са отговорни личности. Клиентите ми са от двата пола, като жените са малко повече“, казва тя.

Когато група младежи започват да ровичкат из рафтовете, тя с любезен, но категоричен тон ги моли да напуснат. „Отзвукът сред клиентите е добър“, отбелязва със задоволство Хадидже. „Един от клиентите ми сподели с мен, че съм спасила брака му, когато бил пред развод. . . Стана ми приятно и си казах, че може би съм помогнала на двама души да останат заедно и едно семейство да се запази“, казва тя. „Всички ние се стремим към семейна хармония и имам усещането, че по свой начин допринасям за това. Колкото до извращенията – не съм по тази част“, допълва собственичката на „Дархадиджа“.

По БТА

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.