25-те въпроса към премиера Борисов, зададени в “Шоуто на слави” – допълнение към коментар за дуела Слави – Бойко

25-те въпроса към премиера Борисов, зададени в “Шоуто на слави”

1. Още ли смятате, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал, както заявихте в Чикаго? Вие от какъв материал сте?

2. Защо назначихте за министър човек, който преди време наби полицай?

3. Каква е позицията Ви за ДДС – че трябва да се намали, както Ви посъветваха в Израел, че трябва да се увеличи, както Ви посъветваха в Катар, или че трябва да си остане непроменен?

4. На кои журналисти пускате есемеси? Те отговарят ли Ви?

5. Ще проверите ли наистина чия собственост са медиите и какъв е произходът на парите, с които са закупени?

6. Кой е виновен за огромната контрабанда на цигари в последните няколко месеца?

7. Какъв според Вас е Алексей Петров? Лоялен гражданин, както го нарекохте Вие, или престъпник понеже е в ареста?

8. Какво е съотношението между задържаните и изправените пред съда по време на Вашия мандат? На всеки 20 задържани – 1 пратен на съд или…
9. Австрийският парламент има шест служебни автомобила, българският има 80. Колко мерцедеса са нужни на българското Народно събрание по време на криза?

10. Още ли смятате, че цитирам: „За времето си Сталин, Хитлер и Мао са номер едно”? За какво им се възхищавате и искате ли да приличате по нещо на тях?

11. Какво стана с барбекюто на Доган? Нали щяхте да го бутате, защо се отказахте?

12. Какво мислите за Румяна Желева? Защо я уволнихте, при положение, че казахте за нея цитирам: „Аз съм изпратил в Европейския парламент човек, който считам, че е компетентен”?

13. В едно интервю казахте, че можело отдавна да приключите шоуто, но не било демократично. Как точно си представяхте, че може да ни приключите – юридически или физически?

14. Смятате ли, че сте избрали подходящите хора за министри при условие, че Божидар Нанев и Румяна Желева вече се издъниха?

15. Защо когато стане въпрос за държавни плащания, винаги говорите от първо лице единствено число – аз дадох пенсиите, аз платих на лекарите, аз платих на фирмите?

16. Какво става с АЕЦ Белене и притеснява ли Ви фактът, че руснаците искат да строят Атомна електроцентрала в Турция?

17. Има ли отношение спечелването на държавни поръчки с победите Ви на тенис? А вярно ли е, че ако някой Ви бие на тенис и веднага след това бизнеса му пострадва?

18. Защо държавата демонстративно не спазва договорите, които е подписала?

19. Защо държавата не защитава гражданите си – например какво направихте за похитените от пирати български моряци?

20. Как ще коментирате думите на финансовия министър, че кризата е приключила през април? Виц ли е това или той по принцип не знае какво говори?

21. Как ще коментирате думите на министъра на икономиката, че още не сме стигнали дъното и кризата тепърва ще се задълбочава?

22. По какъв критерий избрахте министрите във Вашия кабинет и каква част от тях сте срещнали на кръстовища?

23. От натрупания бюджетен дефицит до момента, само една трета е на стария кабинет, а останалите две трети са в резултат на действията на Вашето правителство. Откъде дойде този дефицит?

24. Как ще обясните това, че в актуализирания бюджет вече е заложен 5.5% дефицит, който е само с половин процент по-нисък от дефицита по времето на Жан Виденов?

25. Докога Станишев ще е виновен?

ядец
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.