Израел, Египет, аналният секс, глобализацията и ние

Алея край Нил в Кайро. Снимки: авторът

Там, в Кайро, на брега на Нил, една гледка ме накара да онемея.
На всяка пейка край реката имаше по една двойка. Край всеки парапет – по един младеж и една забрадена девойка. Говорят си влюбено, или някак потайно, сякаш някой следи отношенията им. Или пък девойката е сериозна, леко студена, а до нея ухажьор, с една нескончаема усмивка, нещо й говори, а на лицето му е изписано, че вече е превъзбуден от близостта.

Такава гледка в България не може да се види. Двойките са по-голяма рядкост, отношенията – други. В Кайро ми заприлича все едно стадо самци ухажват женските край реката преди чифтосването. И красиво, и някак странно. Като чуеш, че средната възраст в Египет е 24 години, някак вече не изглежда странно. Раждаемостта тук е 25 на 1000 души (в Европа е около 9, толкова е и в България).

Последните новини от Израел и Египет ме подсетиха за тая гледка. Израелците спрели някакви кораби, цял свят се вълнува. В този момент пък египетският върховен съд реши да се отнеме египетското гражданство на египтяни, женени за еврейки. Да, има и такива, колкото и да изглежда странно съжителството на мюсюлманин с жена от друга религия и, по-лошо – от вражеска държава.

Снимки: авторът

По изчисленията на някой си в Египет, такива бракове имало към 30 000. Само 10% от тях били с израелка от арабски произход, останалите египтяни в тая група били женени за “ционистки”, тоест чисти еврейки. Ще отнемат египетското гражданство на всичките, и на децата им включително. А те живеят в Египет, там са родени… Решението не подлежи на обжалване… Не трябвало да се допусне раждането на поколение, „което не е лоялно към Египет и арабския свят“. И това става в първата арабска държава, която е подписала мирен договор с Израел през 1979 г.

Има хора в България, които подкрепят арабите срещу Израел, но същевременно са враждебно настроени срещу исляма. Едно такова объркване… Хем мразиш евреите и си за всеки, който е против тях, като Ахмадинеджад, хем знаеш, че ислямистките фанатици режат глави, както отрязаха главите на двама български заложници в Ирак…

Читателят сигурно вече се пита – какво общо има аналният секс? Има, има. Глобален въпрос е…
Как го правят в Египет? Аналният секс и еднополовата любов са грях по ислямската религия. …В Египет и обрязването официално е забранено, но го правят на всички момчета, че и на жени.
Тук момчетата ги разделят от момичетата някъде в началното училище. Поне в повечето училища. Но Кайро е огромен и глобализацията не прощава. Като ги видиш момичетата забрадени, някои дори с онези дълги роби, които покриват цялото тяло, а пък с маратонки и дънки под нея… Но… няма я тая сексуална свобода, която в Европа не прави впечатление – момчета и момичета да се целуват по улицата, да се натискат по пейките. А двойки има навсякъде, седят и тихо си приказват, някои са си позволили да се хванат за ръце, да се прегърнат… Средна възраст на цялата нация – 24 години. Ражда се едно поколение “лоялно към арабския свят”… Дали?

Алея край Нил в Кайро. Снимки: авторът

Мъжът тук може да е с жена само ако се ожени за нея (е, има и публични домове, но това е отделна тема). А за да се ожени трябва да си купи жилище, да събере злато за зестра… В Египет има мъже по на 30 години, които почти не са пипали жена през живота си. Секс преди брака – може но …само анален. За да не обезчести булката. И разни други форми на секс, които варират според културния статус на двойката. Сигурно е голяма тръпка след като си правил секс по всякакъв друг начин, след сватбата да го сложиш най-после на правилното място… А у нас обратното – на двойките им е омръзнал т. нар. стандартен секс още в училището и университета, затова опитват всякакви други форми.

Някак у нас по традиция върви едно разбиране, че аналният секс е присъщ на арабите и турците… Пък скоро гледах една анкета от български сайт с въпрос – какъв секс предпочитате да правите? 35% предпочитаха анален.

Алея край Нил в Кайро. Снимки: авторът

И какво излиза – глобален анален секс. Няма християнство, няма ислям. Онези там, в Кайро, не са по-диви. И там прибягват до анален секс май за да не обезчестят булката. Тук – за удоволствие. И то не е присъщо само на чалгаджии, примерно, както някой може да си помисли. Съвсем високообразовани интелектуалки си умират за анален секс.

В музея в Кайро група ученички със забрадки харесаха една българска кака. Поискаха да се снимат с нея. Висока, със сини очи – нещо им заприлича на кинозвезда ли, що ли. Наобиколиха я и започнаха да я разпитват, с огромно любопитство – “Ти християнка ли си?” Тя отговори утвърдително и те се смутиха, настъпи неловка тишина, но за кратко. Като се изключат забрадките, бяха облечени като връстничките си у нас и в Европа. И като започнаха да й дават имейли, скайпове, фейсбуци – да им прати снимките…

Какво общо има пък Израел? Това, че още не е отнел гражданството на своите хора, които са женени за арабки…

Който се опитва да забрани браковете между друговерци няма да има успех. Светът се взаимопрониква глобално и анално…

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.