Румен Овч. ли е най-ваклото агне на БСП?

Каква стана тя? Уж нещо с една следователка, пък се стигна до вот на доверие на правителството…
Значи работата наистина е дебела. Шефът на следствието отстрани една своя колежка от работа, а срещу него, в нейна защита се намесиха заместничката на Румен Овчаров и шефът на Булгартабак. Всеки от тях даде пресконференция, за да разобличава Ангел Александров. Направо подпалиха национален скандал, който клати правителството.
Едно е напълно ясно – щом хора, подчинени на Румен Овчаров раздухват на пресконференции този скандал, значи са много уплашени. Значи следствието е разкрило някакви далавери, на които трябва да се противодейства със всички сили и средства, дори с риск да се бутне правителството.
Ангел Александров от своя страна намеси директно Румен Овч. – заплашвал го с пресконференции и унищожение. Такива наистина последваха. Унищожението предстои. На първо време ще отстранят Александров. Главният прокурор вече го посъветва да излезе в отпуск. Ще се проточи едно разследване, на което няма да се види скоро краят.
Но междувременно опозицията иска вот на доверие. Коалицията скърца. Защото Ангел Александров е предложен за член на Висшия съдебен съвет от ДПС. И защото скандалът засяга „Булгартабак” и съответно пак ДПС.
Очертава се сблъсък ДПС – Румен Овч. Навремето при подобен сблъсък ДПС изрита с шут от правителството Лидия Шулева, пак заради „Булгартабак”. Шулева, както Овчаров, беше министър на икономиката.
Да кажем, че Румен Овчаров е по-министър от Шулева – той държи и енергетиката. Както каза Ангел Александров – мисли си, че притежава държавата. Но само си мисли или наистина я притежава?
Сега ще се разбере кой е по-силен – ДПС или Овчаров.
Навремето във Великия парламент нарекоха одиозния Стоян Ганев „най-ваклото агне на СДС”, защото произнасяше дълги речи, в които язвително громеше „комунистите”. Тогава това се харесваше и неговите съпартийци не усещаха колко е противна демагогията му.
В миналия парламент един депутат напомняше по демагогски речи Стоян Ганев – Румен Овчаров. И той като Ганев стана министър. И той се очерта като най-ваклото агне на БСП.
Ще свърши ли и Румен Овчаров като Стоян Ганев – изгонен от собствената си партия, със собствен бизнес? В крайна сметка – сигурно. Но какво ще стане сега не се знае. Овчаров още е много силен, казват, че в него са икономическите лостове на БСП.
Но и ДПС е много силно. Голям спектакъл предстои.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.