Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят – лайф, от мола

Кадър от филма „Дзифт“, който у нас беше оценен като успешен. Снимка: „Дзифт“, официален сайт

Продължава от вчера. Виж първа част – България – гнусна страна в Европа. Ние, българите, сме радиоактивни и заразни
Б. р. – Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

6. Българска култура няма. „Дзифт“? – слаб 2 за публиката, която го харесва

Знаете ли, гледах онзи ден българския филм „Дзифт”. Четох коментарите преди това, говорих с приятели.
Определението за „Дзифт” е много готин динамичен филм, за български става, екстра екшънче е и т. н. Позитивно оценен от българската публика (от нас). Моя позната, която е съученичка на Явор Гърдев, каза: “Ами филмът наистина си заслужава.”
Аз обаче няма да коментирам този филм, нито режисьора, актьорите и т. н.
Слаб 2 за българската публика. Лошо. Двойка за вас братя българи , които положително сте оценили този филм и казвате, че става.
Не само, че не става, а е нищо. И НЕ е виновен режисьора, актьорите и т. н., а ние, българите.
Лоша, евтина, непретенциозна публика. Тъпа публика както за политическо, така и за филмово шоу. Защо ли?
Гледах интервю със Спилбърг – той каза, че е нищо без неговата публика. Че ако публиката му е нямала претенции, той е нямало да създаде всичките тези филми. За филмите, книгите, театъра и политиката, трябва публика.
Публиката е околната среда, където растат тези растения. При лоша, тъпа, неграмотна публика, какви растения да пораснат?
Вижте как чалгата избуява – има добра публика. Ерго – филмът “Дзифт” е чалга. Защо? Ами опитайте се да разкажете на някой тази история. Всяка една добра история има неочаквани обрати и някаква философия.
В „Дзифт” освен казармени лафчета друго няма. Всеки герой е такъв какъвто е. Буквализъм.

В Студентски град има разлепени тонове плакати, рекламиращи чалга-партита и евтин алкохол. Снимки: Нели Томова

Наградите „Аскер”, както и наградите на рекламните агенции за най-добра реклама са като обикновени комунистически партийни събрания.
Те си гласуват, те си пляскат и те си раздават награди помежду си.
И всеки казва на всеки – “Ей, жестока си Миме. С Пешо сте много яки.” Просто, защото са познати и приятели, не защото нещо има стойност.
Шуро-баджанащина = простащина = България.

7. България е малка страна и заради това не може да влияе или да стане известна? Глупости!

А Австрия е огромна държава?
Албания и Румъния имат Нобелови лауреати за литература. Сръбският театър и литература са неща със световна значимост. Гърция успява да продава култура и туризъм (сега без коментар за финансовото им състояние, защото, като кажеш Гърция, по света е ясно за какво става въпрос).

8. Киселото мляко прослави България

Факт, но не заради българската наука, а заради Бацилус булгарикус – този бацил е харесал нашият климат.
Киселото мляко – не е заслуга нито на БАН, нито на “Фармахим”.
Ползите от киселото мляко са пропуснати от самите нас.

9. Кирилицата е проблем на България

Тема табу, но факт.
С изборът на кирилица и налагане на православието цар Борис I лишава България от интеграция със света. България се капсулира както политически, така и културно. Свободният достъп и приток на информация го няма. Със своята уникалност на писменост и религия България не е симпатична на другите и историческите ни беди не закъсняват.
Да приемем ли латиницата?
Все тая. Вече е късно, а и едва ли има полза особена.
Интернет смазва възможността за кирилица. Повечето пишат на маймуница. Още един символ на българската безкултурна безпринципност.
Ето в тази точка се показва как България НЯМА – научен или интелектуален потенциал и личности които да вкарат проблема в някакви смислени граници и да се посочи бъдеще и цел. Просто си пишем на маймуница. Гугъла приема маймуница – следователно в Интернет търсенето на маймуница става, следователно маймуницата е валидна!

10. Българската история – поредица от случайности и безволеви действия

Всичко което се е случило на България от турското робство насам е без участието на българите и българския народ.
България пада под турско робство. Циганите, англичаните, евреите, гърците не са ни виновни. Турците – тяхната цел е била да ни завладеят.

България се освобождава от турско робство. Ама тя, България, не го прави сама вследствие на дълги и ожесточени битки. Всъщност това е третата, ако не се лъжа, Руско-турска война и България по случайност е в ситуация, в която бива освободена.

Изкушението чалга в изложба
Посетител разглежда експонат от изложбата „Изкушението чалга“, която се откри в Софийската градска художествена галерия. Снимка: Булфото

Не е ясно какво щеше да стане, ако България бе останала в очертанията на Османската империя с идването на Кемал Ататюрк. В края на 18 век вече има сериозно количество българи, които се превръщат в буржоазия и индустриалци.

Слава на всички български герои – без ирония. Но дали си е заслужавало да загинат за днешните помяри като нас?

България става комунистическа страна. Не заради някакво партизанско комунистическо движение. Това не е по волята на българите. България е окупирана от Съветският съюз на практика до ноември 1989 г. Паметникът на Съветската армия, е паметник на един окупатор. Нека да не го рушим – просто да напишем и друг текст на него: ”Ние бяхме (а може би и продължаваме да сме) окупирани от Съветския съюз, и сме негова подлога.”

България се освобождава от комунизма. Е, това вече е смешно! Просто Съветският съюз фалира. Горбачов се отказа от Източния блок.
Комунистите си направиха собствен преврат. Това НЕ Е в резултат на броженията, стачките и демонстрациите срещу Тодор Живков.
Това не е заслуга на интелигенцията, готините анти-комунистически вицове, безрезервната западно-европейска подкрепа и САЩ.
Това е момент на ваккум. И БКП го изигра блестящо. Браво БКП. Ти пак успя.

Спомням си, работех в Българската телевизия – като техник. Цял ден се говореше за това – Тошо е паднал. Вечерта бях на гости. И го казаха – че другарят Тодор Живков си е подал оставката. Бях в Младост. Излязох на балкона и се разкрещях с пълно гърло: “Край!!! Свърши се!!! Край!!!”
В Младост и над София беше тихо. Всички мълчаха. Спомняте ли си, какво бях написал по горе – за мълчанието, за тихото слушане на забранените тогава радиостанции като „Свободна Европа“? За тихо разказаните вицове?
„Освобождението” на България от комунизма започна тихо. Някак ненадейно, без българинът да го е искал, плакал, молил или желал.
Желал, но не на глас. Е, и? После знаете. Не ми се разказва. Добре де ще го кажа – чалгата, като бит и душевност на българина, излиза на сцената.
Всъщност – преди 10 ноември беше забранено да се псува. След 10 ноември разрешиха псуването и то започна.
Свободата на скритият псувач наречен БЪЛГАРИН започна на 10 ноември 1989 г.

България до влизането си в Европейският съюз

Това , че българинът е клакьор и го бива да слави името на Тодор Живков и Георги Димитров, го знаем. То за 45 години не бяха манифестации, фонове (на стадиона хора правят фигури). Винаги съм мислил (до 1989 г.), че ние, българите, се мазним на съветските и руските партийни копеленца и безволево се съгласяваме с тях, защото сме окупирани и няма начин.
Не съм вярвал, че така може да се мазним на американците и западноевропейците. Българският политик и обществото като цяло и поединично тичаше чисто голо, намазано с вазелин и им викаше – „Чукайте ме!!! Моля ви!”
Ако на Запад не го ошибваха отзад, той, българинът, тичаше и молеше руснаците да го оправят.

Всъщност разбрах, че българинът е безпринципен педераст.
Той иска да бъде шибан и унижаван. Без това не може да живее.
Тази сексуална страст у нас, българите, е феномен. Къде ли е Фройд да види този феномен.
Общество от педераси, които обичат да бъдат унижавани, замервани с екскременти, ядат собствени и чужди лайна.
А ако няма такива, ги забъркват и ги създават от нищото. Всъщност България е страната създала – ЛПМ – Лайняното Перпетум Мобиле.

Софи и Аня Пенчева пеят чалга песен на ромската певица по време на шоуто. Снимки: Булфото

Жалко, че няма нобелова награда за нации – щяхме да спечелим.
Дали е цинично и вулгарно това което пиша?
Не е, защото е истина. А ако не забелязвате, че е истина, значи толкова сте потънали в …ежедневието, че например е невъзможно да усетите миризмата на мащерка. В кацата с лайна, няма мащерка.
Неприятно ли ви е?
На мен – да, защото живея в тази действителност.
Твърдението, че в преходните времена се раждат герои, идеи, нови течения е вярно, но не и за България.
В тресавището на посредствеността бяха построени едни ужасно грозни сгради – поне в София е така.
Хъм – къде ли е българската архитектурна школа с претенция за естетика и вкус? Черно море е с коректно име – КУРорта. Бетона и мутрите ти вчерняват морето.
Но кой живее в този град София и покрай това Черно море – българите.
Те тихо и мълчаливо се съгласиха с това. Ти, четящият тук, си се съгласил с това или си го премълчал или още по лошо – преглътнал си го.
Направил си компромис.
Ти – кметът, министър-председателят, президентът, депутатът – НЕ си виновен.
Виновна е твоята публика. Тези които са гласували или не са гласували за теб.
Виновен си ти – едноличният търговец, интернет-доставчикът, собственикът на ЕООД-то, пишещият коментар тук, ти – работникът във фирма едикоя си, ти – майката на едно, две или пет деца, ти – бащата-родител с твоите претенции, виновен съм и аз.
Виновни са българите, населяващи страната България.
Факт – австралийците, филипинците или шведите не са ни виновни.
Така беше преди България да влезе в Европейският съюз.

България влиза в Европейският съюз

България влезе в Европейският съюз съвсем заслужено. Страната ни изпълни всичките поети задължения. Подписахме всички предприсъединителни договори – е, българите не попитаха какво пише там в договорите.

Преди влизането на България в ЕС, ние бяхме постигнали феноменални икономически резултати…
България беше икономическият тигър в Източна Европа.
Българските пенсионери пращаха помощи на децата по света.
Хората на минимална работна заплата участваха активно на Франкфуртската стокова борса.
Германски специалисти стажуваха в страната ни за да разберат тайните на качественият български аутобан.
Няколко пъти Китай, наложи защитни квоти заради заливането му с български стоки в областта на електрониката в лицето на световният гигант “Правец Империал Електроникс”. Обувният завод „8-ми март” купи “Саламандер” – с което една легенда си отиде. Индия поиска да спре българската експанзия на платове чрез “Вратица”-Враца и обяви девалвация на индийската валута.
След като “Кремиковци Хеви Индустри” погълна заводите “Тисен” в Германия, а от “Митсубиши”, Япония, предложиха заедно да дебаркраме на кандския пазар за свръхспециализирана стомана – Европа погледна към нас.
Само Австралия стоеше притихнала в ужас – защото българското правителство субсудираше билетите на “Балкан Уърлд Ейрланс” – и българските граждани можеха да летят за един лев до Мелбърн. Точно тук можеше да се издъним и да не ни приемат в ЕС.
Слава богу правителството на Симеон Сакс Кобургостки – върна пазарната цена на билетите.
След референдум българският народ гласува за приемането на България в ЕС.
Светът си отдъхна.
Сега и хората от Европа ще имат право на безплатно образование в България.

Елит? Личности? Чалга-гюбек!

Това е много тъпо. Да защото не само, че не е вярно, а и не може да бъде вярно.
За до го направи една страна – тя трябва да има предистория и история.
Историята се създава от личности. Личностите извършват действия с които увличат части от публиката.
Публиката подкрепя личностите. Публиката сама излъчва личности. Личностите имат нужда от други личности.

Бойко Борисов с Цеца Величкович. Премиерът е поклонник на фолкзвездите и чалгата, но не и на театъра. Снимка: Николай Дончев, в. Сега

Така се създава елит и общество. Не в смисъла на кинтаджии (от кинти, пари) и мизерници.
Пример от края на 19 век – Щраус увлича със своята музика хората и из цяла Австрия са танцували полка и валсове. По кръчми и по поляни. Справка – дори са изрисувани от австрийски художници от 19 и 20 век.

В България – така наречените хора се увличат от „елита” и по кръчмите, и поляните се чекнат на чалга. Малки и големи.
Извод според българския начин на мислене: валсът, полката и чалга-гюбекът са едно и също.

Те имат дворците на Хабсбургите – ние имаме Двореца на културата.
Страна без валс, но с цял Дворец и то само на културата.

Винаги съм знаел, че рано или късно на 1 януари не само от Виенската опера ще се излъчват за целия свят виенските валсове, но и от всеки МОЛ в София ще има лайф БГ-гюбек.

България влиза в Европейския съюз всъщност с моето и твоето мълчаливо съгласие и несъгласие.
Всички ние знаехме, че не ставаме за тази икономическа система, но говорехме тихо.
Влязохме, защото помогнахме да се бомбардира Белград. Ок – Милошевич е идиот, но така ли точно стават нещата?
Бихме се за битки които не са наши – една част от българските „рейнджери” станаха доста корав криминален контингент.
ЕС поиска всичко от нас, и аз, и ти им го дадохме.
Не, не го дадоха българските политици.
Ти избра тези политици. Объркал си се? Добре. Но като видя , че си сгрешил, защо не излезе да протестираш?
Защо АЗ не излязох да протестирам? Защото сме мижитурки. Защото ти си глупак, който казва – “Абе, те сами ще се оправят нещата. Аз ли ще оправям света?”
Ти и аз сме глупаци. Да, ти, който четеш тези редове. Не те обиждам – това е факт.
Човек, който вижда, че го ограбват и лъжат, че му изнасят телевизора от къщи и чукат децата му пред очите и не прави нищо, е или мижитурка, страхливец, гол охлюв или, ако не разбира, е глупак. Избери си едно от двете неща или и двете.
Добре, кажи си, че си българин – това също е отговор.

(Следва – Ние като член в ЕС (не като гъз)… Българският хляб е боклук. А българска музика по MTV?)

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.