Ние като член в ЕС (не като гъз)… Българският хляб е боклук. А българска музика по MTV?

Снимка: Силинеок, Уебшотс

Продължава от вчера. Виж предишната част – Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят – лайф, от мола
Б. р. – Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

България влезе като член в Европейският съюз. Член…?

Това звучи …не знам как.
София европейска столица ли е? В смисъл като архитектура, хигиена, инфраструктура?
България европейска страна ли е?
Ти европеец ли си? В смисъл – като възпитание, манталитет, култура, облекло, музика, хранителни навици?

Добре, ок. Посочи ми български филм, който да е от европейско ниво. Аз ще ти кажа един – „Отклонение”. Дръпни си го от мрежата. Той е изключение и е отпреди 40 години. Е? Какво се построи върху или към този филм? Нищо. Резултати в извън български мащаб? Нула.
Къде е българският Костурица?

Музика – по VH1 и MTV има латино и др., а българско?

Нали сме чалгаджии тук… Правим велика балканска музика. Ще смаем света. Просто на всеки ъгъл – чалга изпълнител.
Чужденците са полудели по нашата чалга. А нашата чалга е на европейско и световно ниво, нали?
Ако е така, къде е нашия вариант на Горан Брегович? Ама той не е чалга – български ми, чалгослущи европейци.

Къде намериха място българските оренталски ритми в ЕС? Ти, който плати за роклята с голия гръб на щерка ти 5 бона да се кълчи и чепи на абитуриентския бал и на живо да им пее едикоя си гнусна певачка, кажи: Къде е БГ-чалга присъствието на сцената на ЕС?

Участничка в конкурса „Мис Силкон“ в София си показва гърдите на фотографите. Снимка: Емакс студио

Хората от латиното направиха световна вълна. Къде е българската чалга вълна по света? По VH1  или MTV да има чалга песен на български да е номер едно? На испански латино има.

Друга музика? Кажете, бре? Нотите не са на кирилица! За хубавата музика няма нужда от превод. Дайте ми имена на групи, изпълнители и парчета, с които България е известна по света и хората припадат.

Ок. Допускам, че всеки момент Министерството на културата ще лансира БГ-песните на световната сцена по проект, заплатен от ЕС. Ще чакаме явно.

Българската кухня – циганската баница превзе ЕС

Тук сме яки. Берлускони моли премиера ББ да разговаря с браншовата организация на българските ресторантьори да спрат инвазията си в Италия и Европа. Редица италиански ресторанти и пицарии затвориха по света и в ЕС, заради отлив на клиенти към българските ресторанти в тези страни.
Пицата е вече отминал спомен. Макароните и лазанята са отдавна забравени.
Българската циганска баница е превзела света. Филийка хляб, залята с олио и поръсена с червен пипер от Пловдивско е най-предпочитаното ястие. Според Евростат за последната година България е изнесла на 300 милиона тона червен пипер и 700 милиона литра олио за циганска баница. Макдоналдс е на път да се оттегли от ЕС. Циганската баница е хамбургерът в Европа – единодушни са всички. В десетилетието на Ромската култура – са най-щастливи българските цигани. Хармонията между ромите и българите е пълна, смятат от дружеството Ромска вселена и Обединени цигански галактики.
Ромите и българите танцуват щастливи заедно под ритмите на българския феномен – чалга. Кълчат се щастливи и едновременно, сякаш са сиамски близнаци – казва усмихнато икономическа емигрантка от Берн, Швейцария сега живееща в Мало Бучино, България.
Един ритъм, една кухня, един народ – е категоричен американският астронавт Армстронг, потърсил препитание и неограничен достъп на баницата в България.

Българският хляб е боклук

Никой не е по голям от хляба – твърдеше един партиен секретар на времето. Много мъдър човек.
Никой не прави български хляб по света, защото рецептата се охранява от ДАНС. След като “Тракия пшеница и ечемик индустриал” закупи всички хлебарници в ЕС, французите, италианците и германците със сълзи на очи разбраха какво означава думата хляб – като вкус и качество.
Те, наследниците на Наполеон, Да Винчи и Бетовен – благодарят за истината, наречена хляб.
(За тези, които не са яли хляб в други страни по света, да ги информирам – българският хляб е боклук. В Германия например има около 360 вида хляб. Френският, италианският и испанският хляб са много вкусни. Браво и на гърците!).

Успехите на българския флот от Аспарухово време насам

Корабоплаването и България… Баси – е, какво искаш да ми кажеш сега, българо-плюещ драскачо?
Аз, драскачът, искам да попитам в исторически и съвременен план къде е мястото на България като морска държава?
Исторически колко кораба или пристанища имаме по Черно море. Български, не византийски или гръцки.
Или сега, като морска страна, каква част от европейския флот съставлява българският търговски флот?

Най-добрите инженери са българите!

Отрязан наполовина стар Москвич с всички задължителни чалга-аксесоари – клатещо се кученце на арматурното табло, тунингован с емблема на BMW, с автентичен звук и миризма в купето. Снимка: Булфото

Софтуер и хардуер. Нищо по-велико и значимо няма от българската инженерна мисъл. Къде сме в ЕС? Кои сме?
Напишете продукти, марки, създадени от БГ-гении и фирми? Кажете – софтуерът и хардуерът не е на кирилица (драскачът иска да каже, че кирилицата не може да попречи в случая)? Конвертируемо е.
Е?

Българското образование – “Евро Психо”

След излизането от университета, какво гарантира дипломата?
Частните уроци в кои други страни от ЕС се практикуват така поголовно? България е лидер и пионер в частните уроци по български език, математика и т. н. Заради това българският език предстои да бъде приет като официален и единен за целия ЕС. Българските математици се занимават с изчисленията как да сгънат времето и пространството в едно.
Машината на времето ще бъде сглобена и завършена в Тракторния завод в Шумен.
От ЦЕРН са предложили Варна да е световният контролен център за ускоряване на тапи, излитащи от шишета с шампанско.
Сдружението “Евро Психо” е създало специален екип за изследване на групите родителите, които стоят преди, по време и след кандидат-студенски изпити или изпити за гимназия пред учебните заведения.
Подкрепата, която оказват българските висящи родители при изпити, е феноменална. “Българският ученик и кандидат-студент вследствие на взаимодействие с учители и родители с мисъл може да променя траекторията на галактики” – категоричен е датският учен Хорхе Иванов. И допълва: “Българите имат много добро образование. Може да се види във всяка една тоалетна какви образувания правят.”

Мода: мистерията на българските прашки

Модата в България е на мода. В България има и европейска мода, но тя не е модерна. Модерното в българската мода може да се види навсякъде. По билбордове, в нощни клубове и т. н.
В основата е българският моден дизайн. Той създава модата, която увлича младите европейски българи да са модерни. Милано премести в Монтана своите модни лаборатории.

„Стандарт“ за злополучна фотосесия, в която „Мис България Вселена 2007“ останала почти гола заради по-малък размер прашки.

Основната концепция в БГ-модата е: как да си със прашки, когато си без тях.
Мистерията на българските прашки плаши не само Лагерфелд. “Адидас” разработват своя концепция на строго охраняван изкуствен остров в Черно море срещу Варна. На острова е докаран телескопът “Хабъл”, за да се наблюдават чалготеките в цяла България.
Организацията “Прашки без граници” ще сезира Еврокомисията за това.
Чалга парчето „Адидас” киризи през тръбата под полата” оглави ЕС класациите.
Пардон, ама и тук сме драстично зле, модата си има публика. Българите са публиката на българската мода. Качествена публика ли е българинът?

Кой събития в България са европейско и световно значими?

Кои български вестници споменават по Euronews, BBC, CNN, DW и другите световни медии при преглед на европейският печат?
Нито един български вестник. Защо? Защото ти купуваш цялата тази хартиена словесна помия с удоволствие. Като купуваш помия, значи ти харесва и си помияр. Като си помияр, се пишат помиярски статии.
Вестниците НЕ са виновни. Те пишат това, което се харесва на читателя. Те пишат за теб.
Ти си лош, некачествен читател. Те ти предлагат такъв продукт.
Онези медии не искат помия или поне твоя вид помия.
Значи имат друга публика с други критерии (съвсем друг е въпросът за тяхната обективност, но нейсе).
Извод: Заради лошата българска публика, нямаме добри журналисти, т.е. нямаме вестници.

Защити ли твоята интернет свобода? Само псуваш във форумите

Защо трябва да подслушват интернет трафика, телефонните ти разговори, имейли, скайп и т. н.? Това е нормално? Ти какво направи против това? Това било eвропейска практика? А ти, българино, нямаш ли си собствено мнение? Кой е казал, че всички eвропейски практики са добри? Ами ако от ЕС ти спуснат въже, за да се обесиш, ще го направиш ли?
Не разбираш какъв е проблемът?

Прост пример – ти се обаждаш на Пешо и му разказваш виц за педофили и двамата се смеете.
Нормално, вицовете са, за да се смеят хората. Три-четири години по-късно ти или някой от семейството ти решава да се занимава с политика. Или попада на добър бизнес. Имиджът ти е важен, но някой ти звъни по телефона и ти казва, че ако жена ти, или ти, или братовчедът не направите едикакво си, ще пусне запис, от който е видно, че ти и Пешо сте педофили, ти си ниско морален тип, който се кефи на секс с деца. Ти се смя на педофилския виц преди четири години. Не си ли спомняш?

Ама нали си много деен интернет участник? Хайде сега, направи нещо да защитиш твоята интернет свобода. Не правиш нищо, освен да попсуваш в някои форум или в някой коментар под някоя статия.
Много безславно. Е, може да псуваш в Интернет засега, но и това ще ти вземат. Ти си псувач, който просто се съгласява да бъде потискан, да е нищожество.

Чалга и с 308 км в час по магистралата

България като член (не като гъз) на Европейския съюз (това в скобите е, защото колкото и да се пазя от простащината, тя ми влияе), е подписала, подписва и ще подписва договори с които се преследва пиратството и нарушаването на авторското право.

Браво БГ, Браво ЕС. Просто човек да се зачуди с каква страст се пазят тези права. То са спецчасти с маски на лицето – БГ-патент. Влизане с взлом по къщите, тараш на компютрите. Проследяване на айпи-адреси. Истински екшън. Ако такова усилие се полагаше да се преследва уличната престъпност в БГ… Броят на криминалните случаи едва ли щяха да надхвърлят два –три на година.
Обаче ти си мълчиш, българино. Викаш си – те “Замунда” и “Арена” ще ги спрат, ама други ще излязат. Абе, каквото и да стане, ще си разменяме дискове. Споко.
Да, обаче това не е така. „Те”, с маските и качулките, ще те заключат или глобят и теб. Ще арестуват детето ти, защото е пипало и то с пръст джойстик, закачен към нелицензирана игра.
И тогава ти или твоето дете вече сте осъдени престъпници с разрушен живот, заради мълчанието на всички ни.
Аз не подкрепям идеята за авторското право във вида, в който ми се предлага. Да, против авторското право съм. За продукт на “Майкрософт” ще изпратят страшни спецчасти във всеки дом. Ако ти драснеш текстче или изображение, навсякъде те копират и никой не защитава твоите права. Полицията обслужва само и единствено големите играчи и никой друг.

Бях в Париж и в световните новини гърмеше за затрити от някакъв дилър 5 милиарда евро от “Сосиете Женерал”, всички се вълнуваха от съдбата на банката, която има клонове по цял свят.
И в този момент отворих дир.бг и прочетох следната новина начело: “150 каубои на празника на банското мезе”. Това ми върна вярата. И ми даде самочувствие, че Европейският съюз, в лицето на България, влияе на САЩ.

Извод и то прост:

Само ние българите сме си виновни за всичко, което ни се случва.
Факт е, че българските гласоподаватели са изпратили в парламента, президентството и правителството хората, които са ни управлявали и ни управляват и сега. Те ни управляват, защото ние така сме поискали.

Написано от един унизен българин от масата, наречена гласоподаватели

–––––––––––––––
ПП: От автора до всички написали коментари, гласували или просто прочели това писание.
Радвам се, че има противоположни мнения. Това означава, че имаме реален спор. Всички разумни хора вероятно ги боли или ги е заболяло като са прочели тези редове. Текстът е неприятен – истината е грозна, но е факт. Ако ни е било неприятно да четем, означава че обичаме Родината си по един или друг начин ни е тъжно за нея.
Всеки има право на лично щастие – емигрантите също. Аз бих искал да съм емигрант, но ме хвана страх да замина. Други са били по-смели от мен. Дано сте успели или да успеете.
Благодаря на противниците ми – те ме накараха да преразгледам определени неща и с това ме направиха по-богат.
Благодаря на тези които ме подкрепиха със своите коментари – почувствах се прав, макар и по-тъжен.
Благодаря и на г-н Иван Бакалов – www.e-vestnik.bg . Това беше възможност да се състои един истински разговор. Разговор без грим и казионни медии. Писаното от мен с коментарите тук представляват едно цялостно произведение. Без коментарите ви писаното нямаше да има стойност.
Как да се оправи България? Ето една малка крачка, но много необходима.
Моля ви, започнете да говорите на “Вие” и учтиво по между си.
Моля ви, бъдете учтиви и толерантни със съседите си.
Покажете добронамереност, направете им малък жест в знак на приятелство.
В крайна сметка всички сме съседи, нали сме българи?
Звучи тъпо, изтъркано и глупаво, но, повярвайте – добрите съседи са задружни. Задружните съседи са сила. Силата е фактор.

Ваш Павел Петов

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.