Ваканция за учениците от 24 май!

Отива си месец юни, а с него и една трета от лятото. А повечето деца едва сега излизат във ваканция. От целия месец 15-годишната ми дъщеря учи 10-15 дни.  И то не учене, а „оформяне на оценки”. Изобщо юни не се учи нищо ново, довършва се несвършена работа от годината. „Днес ще изпитват по физика, аз съм оформена.” Ами като е „оформена”, защо трябва да ходи на училище? Имам идея. Всички във ваканция от 24 май! „Неоформените” и тези, които имат да си повишават успеха, да учат и юни.

Прочее, как така „неоформени”? И защо нямат бележки цял срок? Ако са бягали от час – айде през юни на училище?! Какво толкова трудно за един учител има да дава тест на две седмици? Да дава домашни и реферати за посочени книги. Да се правят дискусии в час по предварително обявена тема. Без да се усетят, децата ще имат куп бележки.

От гениалната ми идея за ваканция от 24 май има подчертано икономическа полза: туристическият сезон се увеличава с 30%! И без това хората в бранша не могат да си избият парите за 2 месеца (юли и август). Юни е приказен месец – още е свежо и чисто, даже евтино. Шведският във Варна предлага срещу 49 лв. Спане, ядене и СПА.

Това ако не е антикризисна мярка: пари за туризма, равномерно разпределение на отпуските на родителите, а за децата – повече работа през годината. Не скатавка и блеене, а накрая на годината срещу 2-3 научени урока – оценка.

P. S. За по-голяма яснота запознах Умен Читател с текста.
– Няма да стане, няма да те разберат. Пък и трябва по-сериозно някак…
– Какво има за разбиране, хората да не са тъпи?!?
– Ти го каза.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.