Защо Фандъкова не става за кмет

Йорданка Фандъкова. Снимка: от тв екрана

Наближават кметските избори… БСП побързаха да издигнат отново Георги Кадиев за кандидат. Той ми е безразличен, въпреки че е от малкото мислещи в БСП…

В личен и скромен план, обаче, не съм доволен от управлението в София на ГЕРБ (Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова). Защо няма да гласувам (засега) за г-жа Фандъкова:

1. Фандъкова е един от преките виновници за всички гафове покрай детските градини. Има леко подобрение, но все още огромни проблеми. Масово родители плащат по 500-600 лв. за частна ясла/градина. Проблемът е от началото на мандата на ГЕРБ.

2. Улиците  – от 2005 г. досега няма почти никаква промяна в качеството на вътрешноградската пътна мрежа. Дори имам усещането, че става по-зле. (Малък пример: Едно от невралгичните места в София е кръстовището на бул.“Цар Борис III“ и Околовръстно шосе. Задръстванията там са ужасни, а всичко се утежнява от огромните дупки около трамвайните релси, които принуждават  водачите на превозни средства да минават бавно през тях. Това още повече увеличава задръстването и изнервя шофьорите. Фактите показват, че вече година никой в общината не се сеща да запълни дупките. А кръстовището е основен вход на София за перничани и изход за Гърция.)

3. Концертът на чалгарите от Пайнер бе проведен пред храм-паметника Ал. Невски. Разрешението за такъв концерт дори не се нуждае от коментар.

4. Корупционните практики с общински имоти в СОС продължават с пълна сила.

5. Заводът за преработка на боклуци закъснява вече с 4 години (съгласно обещанията на ББ през 2005 г.).

6. Условията в градския транспорт не са се подобрили и грам, напротив.

7. Въвеждането на електронна система в градския транспорт се забави с повече от 3 години.

8. Проблемът с бездомните кучета не е решен и продължава да се задълбочава.

9. Задръстванията – нулево движение в положителна посока! Кризата поне малко разтовари столичните булеварди, но общинската администрация не е направила нищо, за да подобри ситуацията.

10. Снегопочистването – нужен ли е въобще коментар? На всичко отгоре този бизнес е перфектен вариант за точене на общински пари.

11. Липса на воля за преборване на корупцията в Общината. Някой да е чул за корумпиран служител?

12. Нулев контрол върху районните кметове, които масово сключват съмнителни сделки. От примери няма и нужда.

13. Не предприе никакви мерки в борбата с тютюнопушенето на обществени места. Справка за обратното – Община Кюстендил!

––––––––

Виж още текстове от автора в неговия блог ivomirchev.com

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.