Масони – всички на светло! И – вън от властта и съда

Масон-тамплиер, член на ложата орден на най-великите, най-свободни и най-признати зидари. Снимка: изпратена в e-vestnik от читател като подигравателен коментар към статия за тамплиерите.

Съюзът на съдиите в България предлага на парламента членството на всички магистрати в масонски и други тайни общества да излезе на светло с промени в закона за съдебната власт. Досега на магистратите им беше забранено със закон да членуват в политически партии и организации, и да извършват действия, които нарушават независимостта им. Излиза, че членството в партия е нещо лошо за независимите, а масонската ложа е детска игричка.

Никой досега не се е сетил да забрани със закон участието на магистратите в тайни общества. А и сега не се знае дали парламентът ще го забрани или само ще ги задължи да излязат на светло и да декларират членството си в такива тайни общества.

Но защо само за съдиите? Би трябвало за всички в държавната администрация.

Масонството и разни ордени на тамплиери и др. в България са инфантилни и бутафорни. Възрастни хора се събират тайно или полутайно (за да ги видят), обличат се с тоги, размахват мечове и говорят …глупости. Но това е само едната страна на нещата. Тези общности имат и други занимания…

Защо съществуват тези общества? Само масонски ложи в България има 4-5. Всяка от тях е по-истинска от другата, най-истинската възможна, наследник на не знам си кой орден или ложа на великите зидари на не знам к’во. Пълна тъпотия.

На практика това са тайни общества от мафиотски тип. Сбор от група хора, които действат на принципа – ти на мене, аз – на тебе, а всички заедно да гепим каквото можем.

Ако някой не знае – в столичната община голяма група от общинарите са масони. Разнопартийни. Наслоили са се там още от времето на Янчулев и Софиянски и са се сдружили под масонска форма, събират се тайно по разни квартири и обсъждат как …да крадат законно. Школата на Софиянски е незаменима в това отношение. Неговото дело има армия от последователи, виртуози в приватизацията, заменките, апортните вноски с общинско имущество и общинско-частното партньорство. Истинска масонска школа от тарикати.

Масоните са навсякъде и из партиите. Както се оказва – и в съда, прокуратурата. Там пък защо? Как защо – за да подкрепят далаверите по съдебен ред. Масонска солидарност.

За кого е писано в пресата, че са масони? Навсякъде в подобни организации са омесени хора с доказано съмнителен образ като покойните Илия Павлов и Емил Кюлев, бившият зам.-шеф в Мултигруп Денчев от една страна и хора като Гиньо Ганев, кмета Костадин Паскалев (не че са по-малко съмнителни), и заедно с тях интелектуалци като проф. Пантев, Антон Дончев, художници като Светлин Русев и Вежди Рашидов и т. н. Това е само едната не знам си каква ложа на най-великите, най-свободните и признати зидари и т. н. дрън-дрън.

Никой от тях не е отрекъл публично, че е масон. Това, изглежда, ги ласкае.
Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов беше масон – името му присъства в масонско сдружение с идеална цел “Братство и чест”. Връх на сладоледа – шефът на тайните служби – член на тайна организация на парвенюта далавераджии, довчерашни членове на БКП.

Един от водачите на масонска ложа и тамплиерски орден е бившият бодигард на Живков от времето на комунизма, от ДС – УБО – Ралчев (виж тук повече). Въобще – сбор от шарени като папагали обществени личности. За които партиите, откритите обществени сдружения и неправителствени организации са недостатъчни и имат нужда тайно да си общуват, облечени като циркаджии и да повтарят в хор клетви и абракадабри.

Характерно за повечето ложи е, че обединяват плутократи. Който е забравил смисъла на думата – плутократ, плутокрация – това е власт на забогателите от властта. Не от почтен труд, не от почтен бизнес, а от властта.

Всеки трябва да е свободен – щом иска, да се увива в чаршаф и да размахва мистрии и мечове в тайни общества.
Но трябва един закон, който да задължи хората от цялата държавна администрация да подават декларации дали членуват в подобни организации.

И да им се забрани за определени позиции във властта – държавната и общинската. Защото се оказва, че някои не са толкова бутафорни, а по-скоро далавераджийски.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.