Гадостите в България – ДДС-то, НАП, ДАНС, милицията или как се изакваме върху малкия и среден бизнес

Бойко Борисов въвежда Симеон Дянков в Министерството на финансите. Снимка: Таня Киркова

Каква е тази страст в служби като НАП, МВР (милицията) и ДАНС да преследват фирмите и бизнесът като цяло?
Каква е тази слабоумна истерия с това ДДС? Срещу крадците на ДДС се пращат спецчасти, шпионски системи за подслушване и следене. Касовите апарати ще бъдат вързани през интернет към данъчните и т. н.

Кога ще приложите тази сила към крадците които ми разбиват къщата?
Кого пазят тези данъчни, полицаи (милиционери) и всякакви школувани идиоти за тормоз над нормалния човек – държавният приход от ДДС или нас?
Абе, ако такива усилия се полагаха от страна на тези службаши да проверяват кварталните крадци, дружествата продаващи електроенергия или качеството на пътната настилка, цена нямаше да имат.
Кажете ми, хора, вие лично каква полза имахте, че НАП и ДАНС са хванали Пешо Дивия да краде ДДС?
Какво във вашият живот се промени или ще се промени от този факт?
Мишо е източил ДДС за 200 000 лв. – е, и?
Милицията напада хората които свалят музика и филми от интернет.
Ама, защо с такава огромна сила държавата (банда от добре организирани чиновници лизачи на чужди правителства и отлични крадци, избрани от нас), се занимава с ДДС и интересите на Майкрософт и някакви европейски Оли /Гоф/ Рени, а не с нашите проблеми?

Съграждани мои, без значение за коя партия сте, ако те се бориха така срещу дрогата, ако полагаха същото усърдие да имаме добри улици,  сметките за ток и парно да са коректни, бензинът да не е „кръщаван” и нашите деца да знаят по два езика извън родния – отлично! Бих казал – браво!
Защо така се бият за ДДС-то което взимат от нас, без да са ни питали в какъв размер е разумно? Защо са толкова брутални срещу нас, когато искаме да сме свободни в интернет, и анонимността започва леко да се превръща в престъпление? Защо не са така нахъсени да защитят интересите на обикновените фирми в България и чужбина?

Какво се правите на идиоти от НАП, бе? Каква е ползата от вас, за който и да е било от нас?
Кога НАП или ДАНС или милицията-полицията защити с такава бързина, някой от четящите тези редове, както като тича за ДДС-то?

Ако отидеш в НАП – данъчните мародери – и кажеш , че  си издал фактура и си си свършил работата с фирма еди коя си , но те не са ти платили, какво казва НАП – “Ти си плати ДДС-то и се оправяйте. Има съд.”
Много лесно, а и законно измъкване. Благодаря НАП!
Кога защитихте интереса на един нормален човек? На едно ЕТ, ЕООД или друго юридическо или физическо лице?
Кога защитихте някой ваш български съгражданин , другари служещи на народа?
Как НАП и ДАНС защитава обществения интерес , като не са защитили един НОРМАЛЕН гражданин?
Е, срещу рушвет ще направят проверка на някоя фирма или по политическа поръчка или заради пиар в медиите.

Какво означава „обществен интерес” и „обществено опасен”?
Ако фирмата на кака Кина не издаде касова бележка, кака Кина „обществено опасна” ли е, нарушила ли е „общественият интерес”?
Като глобите кака Кина с 1000 кинта, как сте възстановили обществения интерес? Как обществото е забогатяло с хилядата лева на кака Кина?
Аре, стига глупости за Европейски практик, дисциплина и дрън-дрън.
По-малко държава е идеята на демокрацията. А не, скъсай народа от данъци и регулации.

Хей, ти, тъпакът от еди коя си административна структура – взимаш заплата от ДДС-то на четящите?
Каква е ползата от теб? С колко лева ти ми намали разходите, на мен и на моето семейство или увеличи жизненият ми стандарт?
Да. Питам теб и тъпаците които те назначиха и за които съм или не съм гласувал: Ти с какво допринесе моята кола да се чупи по малко, а синът ми да е по образован, а баба ми да не се страхува от крадци?

Сега имам новина за теб, ченгето от службите и инспекторчето от Данъчната: Като ви съкратят или ви пенсионират, така ще ви прецакат тези същите, на които им угодничите за наша сметка, че цял живот ще се проклинате. Катаджията – и за теб се отнася същото!
Парадоксът е , че вие гадните службаши, като се пенсионирате, тази същата система ви прецаква, ама страшно.И после плачете.

И понеже ще почнат разни коментари – ама ти какво предлагаш и т. н.
Аз, пишещият тези редове, предлагам следното и ще го пиша до откат:

В средата на януари един от вестниците, който разстила червено килимче пред Борисов, пише, че той ще сваля ДДС-то, така щял да подкрепи бизнеса. Сега правителството се чуди как и кого да обложи допълнително. Абсурд ли е това или липса на разбиране какво става в държавата? Снимка: e-vestnik

1. Служителят (данъчен, полицай) помага и консултира хората, съгражданите си. Идеята за справедливост е над държавната албалистика. Кака Кина не може да си запали колата – ти, полицаят, й даваш ток и й помагаш. Леля Пена куца през улицата – спираш движението. Детето Мишо има лоша компания – отиваш в семейството му и се интересуваш, защо.
2. Ти, данъчният: Влизаш в магазин за един лев или плод и зеленчук и казваш: “Аз съм данъчен,  искам предварително да погледна документите ви, ще мина на проверка другата седмица, законите се сменят бързо, а на малките фирми им е трудно да са в крак.За консултации може да се обадите в нашия център за помощ и консултации Там консултациите са безплатни. Идеята е да си сверим часовника и да работим в синхрон.”

3. Драги мой данъчни и друг вид терористи (терорист идва от терор, човек, който налага терор, е терорист), кажете: В село Диво куче с пет жители, колко прави оборот смесеният магазин? Или, ако имаш на Женският пазар в София сергия 5 квадратни метра, може ли човекът от от сергията да изкара един милион лева или сто хиляди лева на месец? Ми не може. Може да му се иска , ама не може. Защо не се плаща с наема такса за квадратура спрямо стоката и местоположението? И администрацията да отпадне. Вие вече няма да има смисъл да проверявате сергии е, освен ако не се продават чисто злато и диаманти), а продавачите ще са данъчно изрядни. Ама вас повече ви кефи тормозът и да пише селянина или селският продавач документи като луд.
4.    Я, ми кажете, мои данъчни блюстители, защо така ревностно поддържате идеята на Муравей Радев (министър на финансите от времето на Иван Костов), да бъде преследван обикновения гражданин, да съхранява касовата си бележка до напускане на търговският обект?
Какво давате на обикновеният гражданин за това , че пази касовата си бележка? Какво печели обикновеният гражданин (той е обществото) от това , че пази този документ? Данъците ли намалихте на този гражданин, върнахте му ДДСто или медал му дадохте? Каква е ползата и за кого? Какво получи този гражданин от данъка по тази бележка?

5. А вие, всички големи медии, сте безгласни, неактуални. Обикновени клакьори на поредните управляващи.
Вие медиите не поставяте така  въпроса на министрите. Вие се страхувате да защитавате интересите на собствената си публика и на самите вас.За това раздавате чалга на народа си, жалки словослагатели и гъзолизци, но ще ми паднете под перото и то скоро.

Жалки правителства, с гадни службаши, с мазни клакьори и народ от мижитурки. Със сигурност си заслужаваме освен правителствата и медиите.(Тук авторът се откланя леко, защото е погнусени развълнуван от собствената си констатация).

Идеята е тези служители да помагат на хората и бизнеса, тяхната функция да има превантивен характер.

Една малка идея за идеалното не сбъднато:

Да може да звъннеш на данъчния и да кажеш: Пешо не ми плаща , а аз издавам фактури като луд и плащам естествено ДДС което не съм получил. Данъчния да извика теб и Пешо и да го разпита какъв е проблемът? Да му каже на Пешо: Ако не плащаш на Гошо имам правото и ще го направя да се явя в съда и да направя данъчна проверка преди това и т.н.
Така фирмата на Пешо ще се почувства защитена от данъчните,  а Гошо ще знае , че има контрол и този контрол се поражда естествено.

Наивно звучат тези работи, нали? Даже тъпо и неосъществимо.
Не е така! Съгражданино, слушащ или не слушащ чалга , от теб зависи какво ще се промени.
Какво те интересува, че кандидатите за политика щели да спазят едикое си изискване към Евро съюза?
Аз се интересувам от моята улица и къща, от моето дете, бебе или старецът с който живея.
Аз съм егоист. Странно , нали? Не ме интересува света, докато аз не съм добре.
Ще стана европеец, едва когато се почувствам щастлив българин.
Пък и освен това , аз съм европеец и винаги съм бил само, че от източната част на континента.

Ти, държавният служител, финансовият идиот (министър),
и ти съгражданино мой – престани да виждаш в дребният и средният бизнес  – враг, измамник, мошеник и дебела дойна крава.

Ти, българинът, си облечен, обут, нахранен, превозен, образован и т.н. заради частният бизнес и въпреки държавата и европейските и всякакви други игрички и регулационни трикове.

Благодари на дребния и среден бизнес.! Благодари на предприемчивия българин или икономически активния човек работещ в България.
Ти – чиновникът, ти  изкарваш пари благодарение на смачкания от касови апарати, от документи и каква ли още не институционална гадост български фирмаджия.
Стига сте тормозили активните хора. Това е лошо. Това е грях. Това няма да доведе до добро. Това не е честно.

Демокрация и капитализъм означава – равна възможност и справедливост за всички.
Или, по просто казано , държавният, общинският служител, да може точно толкова лесно да бъде поставян пред съда от обикновения човек, колкото е лесно да се направи проверка за касова бележка на някое магазинче на улицата. (Не на  хипер- супер- маркет, МОЛ).

Аргументите на частния собственик да тежат точно толкова , колкото мнението на катаджията , който ти казва: “Ти мина на червено и те наказвам.”
На всеки държавен служител да виси на работното му място колко взима чисто на месец, ползва ли служебен транспорт, ваучери за храна, брой командировки в страната и чужбина.
Това е неговият касов апарат.
На министерството, общината да се публикува на стената и в интернет тази информация. Ако я няма – глоба на шефа на съответната служба като за неиздадена касова бележка. При повторно непубликуване на тази информация – наказание като за повторно неиздаване на касова бележка.
За три пъти – ми все едно има трима работника без трудов договор – 3 по 10 000 лв., т. е. 30 000 лв. глоба. Ама от неговата заплата.
Така вече е гот. Не може само да има разстрел срещу дребния и среден бизнес.
И ти, мой любими държавни служителю, да си не така защитен. Сладур държавен!

Последно, че и на мен ми омръзна и от самият мен – тия служители на кого служат?
Когато държавата започне да служи и обслужва дребния и средния икономически активен човек или фирма, тогава може да сте сигурни, че справедливостта ще влезе в дома на всеки, и ще е със сигурност в далеч повече домове.
Защо ли? Ми в коментарите под статията ще видите сами вашите отговори.

Към милицията и силовите органи, които ще се опитат да ме погнат:
Тези слова са част от мой художествен роман. В този роман действието се развива извън времето и пространството. Думите България, ДДС, НАП, ДАНС и т. н. са случайно взети, за да има по силен художествен ефект.
Съвпадението с подобни органи в Република България е случайно, и не цели разклащането на законно установения ред. Всичко написано от автора е художествена измислица и не отговаря на действителността. Авторът е луд човек, който се прави на интересен пред хората и има художествени фикс идеи. Видимо е и некадърен писач и затова търси ефекти.
Авторът е щастлив данъкоплатец, живеещ в една справедлива страна, пълна с щастливи хора и тя се казва България. България в писанието и истинската България нямат нищо общо.

––––––––––
ПП. За тези, които ще пишат, че законът си е закон и трябва да се спазва, аз ще ги попитам:

А). Кои закони трябва да спазваме? Тези които бяха гласувани от един народен представител с двайсет различни карти?
Законите които бяха гласувани с несъществуващ кворум?
Гласуването с много карти показано по телевизиите, но само показано и некоментирано (медиите са беззъби лизачи).

Б). Честно казано не ме интересува как е по света. Мен ме интересува как е в България.
Това, че нещо несправедливо е облечено в закон, не прави закона морален или коректен към населението на дадена страна.

В) И кой закон е справедлив? Ако пребиеш куче, което те хапе – влизаш в затвора. Ако пребиваш дете, крадеш от възрастните хора – просто си „известен на полицията”.

Приятели и противници, моля ви не коментирайте социализЪма или как е в другите страни. Медийте и вестниците ви занимават с глупости за да не се фокусирате върху важните неща наречени лично щастие.
Частната собственост е велика сила. Колкото повече пари има, които са разхвърляни сред хората, толкова е по-демократично.
Те ви вкарват в разговори за Америка и Европа. Това не е разговорът в полза на моето семейство. Америка и ЕС просто разводняват разговора.
Официалните медии са тихи, културни и незадващи въпроси към проблемните неща. А изборът е ваш. С вашите коментари тази статия я пишем заедно. Без критика към мен текстът ми няма нищо да струва.

Ваш Павел Петов

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.