Теория на футболната конспирация

След поредица от изненадващи мачове и отпадания (Бразилия от Холандия, Аржентина от Германия, после Германия от Испания), някои запалянковци все повече се удивляват и не могат да приемат резултатите за естествени. По-долу пускаме мнение от редакционната поща, което изразява по-оригинална позиция, че някои мачове са купени (продадени).

Край. Аржентина-Германия (0:4) унищожи и последните илюзии на обикновените любители на футбола, че всичко се решава на зелената трева, че победители стават най-добрите футболисти. Парите не миришат, но т. нар. световно първенство се разсмърдя, та се не трае. Първият съмнителен резултат бе Португалия-КНДР (7:0!). Нали всички видяхме как играха северокорейците срещу Бразилия? И как играха португалците в първата среща? След два дни обаче Роналдо и компания стават Херкулеси, а поданиците на Ким Чен Ир – лилипути. Добре, и това ще го приемем, че е възможно да се случи. Тук ще цитирам мъдрост от арабския фолклор: ,,На 1000 години веднъж печена пуйка излита от фурната, но който е жив ще види!“ Приемаме, че тези 1000 г. са минали точно за този Мондиал. Но възниква следният въпрос – като са толкова слаби ,,бойците“ на вожда и учителя Ким Чен Ир, как тогава са се класирали за световното първенство?! От Азия например, не се класира най-голямата държава в света – Китай! Където от 20 г. се инвестират стотици милиони долари! Значи, за да се класираш за сметка на Китай, все пак имаш приличен потенциал. И е естествено да се съмняваме в такъв резултат – 7:0. Относно другият съмнителен резултат Аржентина-Германия (0:4) – през пролетта двата отбора играха контролна среща, която гаучосите спечелиха без проблем. Нещо повече – Меси и компания не дадоха на бундестима да се напият вода, както се казва. Няколко месеца по-късно, обаче, немците стават много силни, а синьо-белите слизат на нивото на Албания. Сега някой ще каже – ама германците имат медицина, ама пият специални хапчета. Айде, моля ви се, стига вече. Аржентина, все пак, не е от друга планета. Там също имат лекари и фармацевт.

Тук работата е друга. Тук мирише на пари. На много, милиони долари и евро. Какво можем да направим? Ами ще спрем да им гледаме театрото. Първият спорт, от който се разочаровах преди много години, бе професионалният бокс. Пак заради нагласените резултати. букмейкърският Октопод, който постепенно задушава футбола, ще ни принуди да не гледаме мачове. Което пък, от друга страна, не е толкова лошо. Ще ни остава повече свободно време за риболов, екскурзии по Рила и Пирин или за мачле в квартала.

Георги Симеонов Петров

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.