Премиерът е изкукуригал, а президентът е чифтокопитно, така ли?

Румен Белчев

Ей така, кьорави щяхме да си умрем, ако не бяха родните астролози, контактьори, екстрасенси или просто феномени. Хората, които виждат в бъдещето по-ясно, отколкото в чинията си, хората, които ровят в миналото уверено като в хладилника си.

Астроложката Кашукеева, прославена в „СТАНДАРТ“ на почти две страници, ни обяснява смисъла на песничката „Зеленчуци който не яде“. Какво бихме знаели ние за кромид лука без нея! Че е лют? Дръжки! Да прочетем заедно: „Неговият код разкрива и дълбоката смисленост на материалното битие и неотменимата му роля за духовната еволюция на човека“!

Научно обяснение намира и пристрастеността на мутрите към песента „Обичам шопската салата“ и възпяваното в нея мезенце: „Нахалните, лакомите и алчните хора да наблягат на шопската салата заради краставиците и доматите, които водят до душевна ситост, хармония и доброта“…

Не е зле на шопската салата да наблегнат и някои главни редактори – за по-малко нахалство, лакомия и алчност.

Възпоменателният мач в памет на Начко Михайлов с участието на Бойко Борисов предизвика вестникарски гейзер от подмазвачество, гарнирано с простотия и пезевенклък. След лекото разочарование от решението на премиера да не си обува шортите пред публика, все пак в заглавието на „24 ЧАСА“ е не легендата на „Локо“, а „Леля Галя подслони премиера да обуе къси гащи“. Другото ВАЦово издание, „ТРУД“, не остава назад – „Стопанката Галя Тотева грееше от щастие, след като й бе оказана честта да пусне за преобличане в дома си премиера…“. „МОНИТОР“ обръща внимание на остроумните премиерски реплики към съотборниците: „Ех, какво си кюфте“, „Т`ва да не е като на дискотека“. В „ТРУД“ също са наострили ушенца: „Абе, тоя пас и с мотор не мога да го стигна!“. А „24 ЧАСА“ скромно резюмира спортната изява на министър-председателя на България: „Направи показно за мондиала“…

Показно направи и хасковски инженер, който от скъпоценни и полускъпоценни камъни създаде портрет на Бойко Борисов. Според „24 ЧАСА“ „15 минути докосване на лика от скъпоценни камъни дават сила“. Дотук – добре. Каква сила обаче? Вестникът е за това – да ни просвети: „Ахатът помагал срещу болежки в очите и пикочопроводните пътища. Аметистът бил общоукрепващ“. Веднага ни идва революционна идея – след като половината прибрани в предварителния арест заподозрени внезапно започват да страдат от нощни напикавания, та ги пускат под гаранция, да им дадем портрета – за профилактика!

А Институтът за теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов“ (и такъв се оказа, че имало) се специализира в енигматични подаръци – по някакъв повод подарил на президента Първанов картина с летящ бик, а на Бойко Борисов – пак картина, но с по-дребна животинка – петел.

Те какво искат да ни рекат – че премиерът е изкукуригал, а президентът е чифтокопитно, така ли?

Не бързайте да се радвате – истината е още по-лоша! „Тези животни са символ на потентност, сила и мощ, затова са подходящи за действащи лидери“… – коментира Димитър Иванов – бивш шеф на някакво главно на ДС, бивш мултак, понастоящем – главен редактор и издател, меценат, колекционер на антики и по съвместителство – и шеф на Института за лидерство и потентност….

Ние си мислим, че ги избираме заради идеите им, заради програмите, заради лични качества, пък то всичкото било заради потентността… Това поне обяснява защо непрекъснато имаме усещането, че сме прекарани жестоко…

Господа офицери от резерва, що не си ръпате шопската салата, та всички малко да мирясаме!

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.