Котев гладува, България пасува

Иво Инджев

Българският ядрен физик Георги Котев, който поднови днес гладната си стачка в Брюксел, обвини българската ДАНС в съзнателно прикриване на организирана престъпна група в ядрената енергетика. ДАНС са отлично информирани за манипулациите в АЕЦ „Козлодуй“ , от които престъпници извличат огромни печалби, каза той в телефонен разговор.

Нашият сънародник изрази съжаление, че в няколкото минути, отделени по Би Ти Ви по темата за гладната му стачка в предаването „Сеизмограф“, не се е осъществило включване на Волен Сидеров. Щях да го попитам в ефир, дали като началник на комисията за контрол над ДАНС е уведомен как там прикриват високопоставената престъпна група в АЕЦ „Козлодуй“, добави физикът.

Георги Котев потвърди, че нито една от т.нар. големи телевизии в България не е проявила интерес към гладната му стачка, а с вестници, като „Труд“ и „ 24 часа“, е прекъснал отношенията си, тъй като изкривяват информацията.

Твърдението на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков пред БНР, че се опитал се срещне с него на площад „Шуман“, но не го намерил, Георги Котев определи като „истинско театро“. Нещо повече, ядреният физик е убеден, че белгийската полиция го е прогонила от площада тъкмо, за да не се състои такава среща, което е било съгласувано със София.

По думите на Котев, здравословното му състояние в момента е добро, но до края на седмицата ще бъде принуден да отиде в хостел, за да може да продължи стачката си под лекарски надзор. В момента той протестира през деня само чрез надписите на фланелката си пред централата на ЕС в Брюксел, а нощува при приятел. Нито един български политик не е направил реално усилие да се свърже с него.

Георги Котев декларира, че е решен да „стигне докрай“.

От себе си добавям: мога да помогна на министър Трайков или на друг желаещ български политик , ако наистина иска да се свърже с гладуващия учен ( макар той никак да не се крие) чрез мейл, или по телефона.

Виж още текстове в блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.