В десетката: Ще приемат ли „Щурците“ орден от Първанов?

Група „Щурците“. Снимка: www.lostbulgaria.com

Членовете на групата “Щурците” са предложени за награждаване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен. Указът е подписан от президента Георги Първанов.

Дали ще откажат ордена, с какъвто ще бъде удостоен и служителят на ДС, собственикът на радио “Дарик” – Радосвет Радев, или ще го приемат, е тест за чест, морал и чиста съвест.

Ето, например, Йорданка Христова, известна като Данчето и любимка на Фидел Кастро, израсла в “Захарна фабрика” и на почтена възраст станала снаха на Григор Стоичков, член на Полит бюрото на БКП, обяви, че няма да се откаже от ордена “Стара планина”, но тя никога не е пяла “Аз не съм комунист и никога няма да бъда”, тя не без свян заклейми и обяви големия български поет Борис Христов за “комплексар” заради отказа му да приеме орден.

Мда-ааа, по делата им ще ги познаете!

Изкушението е голямо. http://www.youtube.com/watch?v=USZSiFZb2Ys

Ще отклонят ли “ Щурците” предложението на Министерския съвет за орден или ще застанат пред президента ни Георги Първанов с приведени глави (веднага се сещам за Стивън Кинг:” Честта е онази невидима кост, която държи главата изправена”), когато им слага на гърдите ордените след една кратка вълнуваща реч, колко много са означавали те в годините за него и партията му.

…следва приятелска прегръдка. Тортата е разрязана и всяка от двете страни вярва, че е получила по-голямото парче.

А ние, техните приятели защо ли не можем да възкликнем : „Io triumphe“ – „Ето Триумфа!“.

…финалът, уви, е предсказуем.

Виж още текстове в блога на eien

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.