Любен Дилов като гуру във Фейсбук и неговите диловизми

Страницата на Любен Дилов във Фейсбук. Снимка: от екрана

Във Фейсбук има личности с по 4000-5000 приятели. Някои от тях са политици и приемат всеки за приятел. Но не всеки иска да им стане приятел. Фаворит сред тях във Фейсбук е Меглена Кунева с 4800 приятели. По този показател изпреварва други български политици, които са се осмелили да си направят профил във Фейсбук. Но Кунева пуска по нещо в своя профил само от време на време, обикновено някое скучно съобщение по европейските работи.

Съвсем друго нещо е профилът на Любен Дилов – син (Luben Dilov). Макар и политик, неговата популярност във Фейсбук – 4974 приятели (до събота на обяд) – има съвсем друго обяснение. Дилов ръси всеки ден диловизми – някакви съобщения-статуси, които са нещо средно между виц и хайку – и неговите приятели във Фейсбук страшно се забавляват.
Обикновено след всеки диловизъм има 20-40 коментара, а бутона like са натиснали между 30 и 80 души. Наред с това Дилов има фен-страница във Фейсбук (Luben-Dilov-junior) с 10 000 фенове, където пуска същите диловизми и под всеки има по 300-400 like и по 40-50 коментара.
Ето последният диловизъм, който се отнася за този уикенд:

“И днес се задава такава жега, че дърветата ще молят кучетата да ги препикаят, а кравите ще дават направо сухо мляко. Ако през уикенда попаднете на проститука с големи пришки на задника, не бързайте да бягате. Това не са обриви, а – съобразно директива на Еворепейския съюз – името и цената й, изписана на брайл, за слепи.”

Някои диловизми са компилация от шеги или преработка на вицове по актуален повод, но винаги преобладава оригинален диловски хумор.
Дилов освен това е преуспял ухажван мъж, за който е естествено да има много фенки във Фейсбук. И след всяко негово съобщение там започват коментари предимно от жени – ах, ох и т. н.

Но диловизмите си имат стойност сами по себе си. Очевидно са направили впечатление с особената си литературни достойнства, защото онлайн списанието “Либерален преглед” беше направило подбор и беше пуснало в две части диловизмите на Дилов от Фейсбук.

Портретът на Дилов в страницата му във Фейсбук. Снимка: Профил на Любен Дилов във Фейсбук

Ето някои от последните дни:

Luben Dilov обмисля създаването на ретро-мутра бар: в сепаретата с восъчни фигури на най-прочутите покойници от българския преход. Четвъртък вечер – „блек лейдис найт” – вдовиците влизат безплатно…

Размерите 90-60-90 при пернишките девойки означават 90 кг – от лежанка, 60 – бицепс и с 90 кг – клякания. И в Перник имат площад с пишкащо момченце, както в Брюксел, но след като се изпикае, момченцето си отива…

Петък е! Млада, привлекателна, умна и бедна девойка, търси запознанство с мъж, с противоположни качества… Често онова, което търсите през Интернет, може да се намери и чрез Интерпол.

Истинският сваляч предпочита секс-куклите. Обикновената жена веднага се навива, а гумената поне десет минути се надува. Още една разлика: при истинската жена – ако натисните силно лявата й гръд, дясната не се увеличава. Жан-Пол Марат не е знаел тези неща и ето защо е бил убит в банята – точно на тази дата, преди 217 години от приятелката си Шарлот.

Мой забележителен приятел, доктор-проктолог: „За 4 години съм бръкнал в 6500 задника…Човек все от някъде трябва да си вади хляба”. Желая ви успешна трудова седмица до края! Лека и доходна!

След Гай Юлий, претендиращите да са Цезар, се оказват най-вече салати, миришещи на риба. Когато на власт са задници, конституцията не е нищо повече от хартия. Тоалетна.

Потрет на Дилов от страницата му във Фейсбук. Снимка: Профил на Любен Дилов във Фейсбук

Ето още от последните месеци:

Обратното на мажоретка миньорка ли е? За жената не трябва да се съди само по външността, както ще ви каже Джак Изкормвачът…

Luben Dilov не разбра, Възкресение Господне ще се отработва ли? Или, благодарение на кризата, ще ни се размине Светла работна събота? Искате ли да имате загорели, спортни тела? Да обикаляте света в компанията на хора, с които сте много свързани? Професията роб на галера е точно за вас!

Бойко Борисов, за Великден, боядисал две яйца Фаберже… Другите новини за деня, накратко: В политиката е мръсно, в икономиката – страшно, в културата – бедно, а в спорта – срамно! Но… времето е прекрасно. Задава се вълнуващ пролетен ден! Животът е празник, ако го празнуваш всеки ден!

Luben Dilov научи, че Барак Обама е разказал на Бойко какво писмо е приготвил за Стената на плача в Йерусалим: „Уважаеми Господ, миналата година ти прибра любимия ми певец – Майкъл Джексън, любимия ми актьор – Патрик Суейзи и любимата ми актриса – Фара Фосет. Бързам да ти напомня, че любимият ми политик е Махмуд Ахмадинеджад.“ А Бойко попитал може ли в последното изречение да се добави и Яне Янев…

Luben Dilov поздравява търсачите на силни усещания с уикенда и припомня: на гробището, където е погребан Майкъл Джексън е абсолютно забранено пускането на парчето „Трилър“! Но, ако искате наистина вълнуващи преживявания, влезте в московското метро и силно извикайте „Аллах акбар“!

Luben Dilov си спомня цигарите „Ту 154“, изработвани само за износ в СССР. Спряха ги, като вредни за здравето. В минутите на мълчание се чува плитката тишина на времето… Да, животът е птица. Насере те и отлети… Особено пък металната птица. А Платонов каза: „Човекът е начало на всякой механизъм, птиците сами на себе си са край“. Добра… седмица на всички! И ако има мъгла – летете си. Не кацайте. На земята бърза работа нямаме…

Luben Dilov – по повод натякванията, че пуши много – се мъчи да се сети за някой, доживял до 100 години, който да е бил интересен с нещо различно от това, че е доживял до 100 години… И на канибала може да му се доповръща от хора!

Luben Dilov пише мини-пиеса за детството. Той: „Като малък бяхме толкова бедни… ако не бях момченце, нямаше да има с какво да си играя!“ Тя: „А аз имах щастливо детство. Майка ми ме гиздеше като кукла и сплиташе много цветя в косата ми. Само вазата малко ми убиваше на врата… “

Luben Dilov изучава сънища и предсказания: когато лекуващият лекар излиза в отпуск и казва на всички „довиждане“, а само на теб „сбогом“, не е истински лошо предзнаменование. Лошо предзнаменование е да пътуваш нощем… в гора… в кола… в багажника… в различни найлонови торби. Но днес ще е хубав ден, много хубав за всички ви!

Петък е само предчувствие за събота! Всяка жена, служеща в армията ще ви каже, че да си под лейтенант, не е същото като да си подполковник! Еееех, къде бяха баретите, когато Краси Аврамов тръгна да се явява на „Евровизия“?!

„Зададе се облак темен… Ех, мой дядо, тежко време… “ Ботев е бил пророк и проникновен ислановед! (б. р. – по повод вулкана в Исландия и спрените полети в Европа)

Искате да промените живота си? Започнете да тичате по три километра сутрин и три километра вечер. Всеки ден! Така другият понеделник ще сте на 42 километра оттук! Животът не е спринт. Животът е маратон. Промяната също.

Свидетели сме на преждевременна ейяфятлайокутлация или просто мощта на исландската противоракетна отбрана (б. р. – по повод вулкана в Исландия и спрените полети в Европа). Загубените по света английски туристи ще ги прибира английския флот, изостаналите по летищата руски туристи ще ги събират руските танкове, а Бойко Борисов е наредил да се възстанови хвърковата чета на Бенковски…

Внимавайте какво си пожелавате! Един просяк всеки ден молел Господ да направи живота му такъв, че дори и най-едрата банкнота да види на земята, да няма желание да се наведе да я вдигне. Чул го Господ и … го дарил с ишиас. Когато ми пишете, че сте попаднали в голяма нужда, моля уточнявайте – пари ли ви липсват, или… сте стъпили в лайно. Интелигентни хора сме, ще се разберем…

Портрет на Дилов от страницата му във Фейсбук. Снимка: Профил на Любен Дилов във Фейсбук

Връща се любовник от гардероба, а жената уплашено крещи на мъжа си: „Иване, отивай бързо в командировка“… или… как беше… Не е страшно да си прилеп – нещата обичайно са надолу с главата. Страшно е да си прилеп с разстройство!

Уикенд за равносметка: ако сутрин палачинките приличат на вас, не разрешавайте повече на жена си да ви удря с тигана по лицето!

Някои жени са вълнуващи като океан. Ако не сте свикнали, може да ви се повдига непрекъснато… Често съм обвиняван, че постингите ми са мачистки и дори обидни за жените. Но кой е най-добрият приятел на мъжа? Направете следния експеримент: Заключете жена и куче в банята. Отключете ги след 6 часа. Кой мислите, ще ви се зарадва повече?

Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – „Женен ли си, не си ли“?!

Luben Dilov се настройва гергьовски и фолклорично: Когато се ражда родопчанче, баща му заколва агънце. Когато шопкиня се ражда, тейко й заколва прасенце. Когато добруджанче изписка за пръв път, заможният стопанин заколва теленце. Когато се ражда македонче, баща му заколва… комшията.

Внезапно се събуждате с чиста съвест? Това може да е първият признак на Алцхаймер! Все в тази връзка – заради неизправности в двигателната система – софийският родилен дом смята да изтегли от пазара на труда 3 000 екземпляра, пуснати през 1951 година. Да живее пенсионната реформа!

Luben Dilov смята, че някои неща не са проучени достатъчно: вярвали ли са древните динозаври, че след смъртта си ще отидат в природонаучния музей и каква точно е връзката между клиторите и злите езици?

Знаете ли, че ако сега започнете да броите секундите, изброявайки до 31 милиона 555 хиляди 925, вие ще установите, че цяла година сте се занимавали с пълни глупости?! А в това време апаратът Марслендър е намерил на планетата следи от лед и сол. В момента същият усилено претърсва Марс за текила и лимони…

Работна събота… но винаги има надежда за добра новина. Както казал терористът на заложниците в самолета: Не се притеснявайте, щом прелетим над населено място, ще пусна жените и децата…

Luben Dilov приветства новата икономическа мярка на правителството: Заради кризата светлината в края на тунела ще се пуска само на национални празници… Тази седмица влагайте парите си в абсент! Къде другаде ще получите 55%?!

Една от прелестите на старостта – освен помъдряването – е, че можеш да си миеш зъбите и да си свирукаш едновременно. Но ако между гърдите на жена ви се появи странно образование, не бързайте да се паникьосвате и да тичате по лекари. Това може да й е пъпът! Уууу, долу гравитацията!

Прескачането на огньове е бил древен български способ за епилация. През Възраждането Лазар от Чирпан измислил и лазарната епилация в областта на бикините, прескачайки огъня без гащи. Нестинарките успешно се борили с гъбичките, а изгарянето на вещици не е друго, освен средновековен способ за търсене на повече женска топлина… Огън, следвай ме!

Биг Брадър фемили доказва правотата на древната индийска поговорка, че мечтата на идиота обикновено прилича на жената на съседа… И все пак, дали сомалийските деца мечтаят, когато пораснат да отвлекат самолетоносач?

Luben Dilov тръгва за Видин и се сеща за особеностите на националното пътно строителство: открадваш от публичните средства за пътища, купуваш си скъпа кола и я разбиваш по лошия път… Ако пък ще пътувате със самолет и чуете на 10 000 метра стюардесата да казва: „Спокойно, без паника“, бъдете сигурен – по-сгоден случай за паника скоро няма да имате! Весел уикенд на всички!

Don’t panic day! Днес е ден на хавлиената кърпа, ден в който си спомняме всички галактически стопаджии и – най-вече – Дъглас Адамс, човекът прозрял, че гравитацията е просто навик. Свиквайте да отвиквате! И не се паникьосвайте!

Човек свиква с всичко. Дори на бесилката – помята се, помята, пък се успокои! Но проблемът с мечките-панда е, че повечето са китайско производство.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.