Със сватбата на сина си Първанов си го мери с Борисов

Не съм хейтър (б. р. – мразещ) на президента и семейството му. Синовете му ми се виждат симпатични, а жена му – трезв и нормален човек. Съчувствам на младоженците за публичната им сватба. Не можеше ли цялата дандания да мине инкогнито? Явно не.

Сватбата на президентския син имаше ясно послание: „Аз съм като вас. Като женя сина си го правя както му е редът. Мерцедес, всичко живо шие грозни дрехи, настъпване, залци с мед, съвета, църквата, ресторанта, да не обидим сватовете… Е кой не го прави?”.

Разбираемо е, Първанов мери сили с един друг човек от народа – Борисов. Някак автоматично това значи да показваш, че никоя родна простотия не ти е чужда.
Добре щеше да бъде, ако президентът не правеше като другите. Глупостите в съвета, айде разбирам, ама тази тъпня в църквата и гнусния Скай плаза със скучното меню и сватбарските мурафети.

Уж за това президентът е един, предполага се, че има доста повече качества от масата.
Няма скоро да видим български президент на колело, децата му да ходят на абитуриентски бал с рейс, да предпочита къмпинга пред лова, да показва самочувствие с шега, а не с убийствена сериозност и най-вече да не прави всички простотии, които прави любимият му народ. Мислех си, че президентът ме представлява в друг смисъл, че изразява неживковост, европейскост, някаква модерност и интелигентност, а не спарен балкански традиционализъм и обикновена пошлост.

Пожелавам на малкия Първанов син да има късмет да се ожени извън мандата на баща си – белким се отърве от селската пълна програма.

P.S. Все пак обикновеният Първанов е за предпочитане пред маниакалния Костов, който ожени дъщеря си в резиденция Бояна.

P.P.S. Умен читател каза:

– Е какво толкова пискаш? Лично аз съм бил поне на четири-пет сватби в Скай плаза.
– Точно за това пискам, защото президентът можеше да ожени сина си в някое малко затънтено селце, след което да си тръгне и да остави купона на младите. Щеше да значи повече от всичко, по което се опитва да прилича на простия българин.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.