Цветанов продължава с лъжи срещу съда – той му виновен, че някой теглил пари

Четири дни преди да бъдат освободени задържаните по операция „Всичко коз“, от техните сметки са теглени близо 590 хил. лв., съобщи агенция „Фокус“. Тегленето е станало в Русе от близки на задържаните.
„Човекът, който е теглил парите, вече е задържан”, съобщи вътрешният министър Цветанов и отправи следното обвинение:
“Надявам се съдиите, които взеха това решение за промяна на мярката, да бъдат солидарни за възстановяването на тези пари, защото в края на краищата – някой трябва да носи някаква отговорност за тази липса на държавност… за голямо съжаление, докато съдът аргументирано излагаше своите мотиви за „несъстоятелните“ искания от прокуратурата, съвместно с МВР и с НАП, групата, с едно лице, т. нар. бушон Пламен Каракашев от Русе, успя да изтегли 567 хил. лв. …Сега тепърва трябва да търсим тези пари, за да могат да бъдат възстановени“ – каза Цветанов.

Цветанов очевидно смята хората за малоумни, за да прави такава нахална пропаганда – както сам каза, парите са изтеглени 4 дни преди да бъдат освободени задържаните, а той конкретно обвинява съдиите за това “източване” на пари, както го нарича. Е, как при такова успешно разследване, допуснаха господа разследващите някой да изтегли половин милион от различни сметки на задържаните? И какво толкова е станало – някой имал пълномощно, изтеглил пари, докато обвиняемите са били зад решетките. Е, съдиите ли са виновни?

Според обвиненията-присъди, които раздава прокурорът-съдия-министър Цветанов, задържаните трима – бизнесмен от Варна, дъщеря му и данъчна от Русе – са извършили измами за 250 млн. лв. Сигурно утре ще каже, че тия 250 млн. лв. са изчезнали от мазето на задържаните, защото съдиите ги били пуснали.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.