Путин се подигра с глобалното затопляне, а сега какво мисли?

Метеоролозите отчетоха четвърти пореден месец с рекордно високи температури, откак съществуват измервания на планетата.

В Русия – суша и пожари, в Западна Европа – наводнения…
В Гренландия се откъсна леден блок 250 кв. км. Като се придвижи на юг и започне да се чупи на по-малки парчета, може да блокира корабоплаването.

В Исландия избухна вулкан, за който учени твърдят, че е поради топенето на ледовете – те намаляват и не притискат вече достатъчно земната повърхност там, което провокира изригванията. Спрени бяха полети, десетки хиляди хора останаха блокирани по летища…

Реколтата от пшеница е катастрофална. Цената й скочи над 250 долара за тон за седмица – най-бързият скок на цената от 50 години насам.

Нямало глобално затопляне?

Мнозина се подиграват с глобалното затопляне. Била измислица на учени, които искали да печелят пари от това. Дали?

Промените в климата са очевидни, някои твърдят, че са циклични и това е временно. Но данните за съдържание на въглерод във въздуха, за замърсяване на атмосферата са обезкуражителни. Трябва ли да се подиграваме с това?

През есента руският премиер Путин се подигра с глобалното затопляне. Той каза пред някакъв щаб за подготовката за зимата – ние трябва да се грижим не само за глобалното затопляне, ами и за глобалното захлаждане…

Мнозина му се радваха на подигравката. Както е известно Русия отказва да подпише някои от международните мерки за ограничаване на замърсяване на атмосферата с въглеродни съединения. Сега не е ясно дали адептите на Путин се радват при тая суша, пожари и над 1/3 унищожена реколта.

В следващите дни e-vestnik ще пусне статия с няколко неоспорими факта за глобалното затопляне, които няма как да се опровергаят.

Може би пък някой ще си промени мнението…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.