5 лета най-хубавият басейн на София е затворен, там си правят частни партита хора на Вълка

Пето поредно лято къпалня “Мария Лузиза”, бивша “Република” стои затворена за софиянци и там пребивават само неясни субекти, които си правят частни партита. Денем и вечер паркират коли на приближените на единия собственик на къпалнята – Румен Гайтански – Вълка. Помещенията се използват като офиси от негови хора, мутри тренират вътре – фитнес за избрани, а в басейна се къпят само приближени на собствениците и на охраната.

Кой е другият собственик? Общината. Столична община е подарила с гласуване в общинския съвет (2003 г.) територията на къпалнята (30 дка в най-хубавата част на парка), плюс територията на летния театър да отиде в смесена фирма, наполовина собственост на покойния мафиот Георги Илиев, наполовина на общината. Допреди това мафиотът е арендатор. Сигурно е платил на когото трябва. Намесено е името на Тошко Добрев, шеф на “Софийски имоти”, към която общинска фирма преди сделката е прехвърлена къпалнята.

Изреждат се кметовете Софиянски, Борисов, Фандъкова, различни мнозинства в общинския съвет – разноцветни, на ГЕРБ, а къпалнята стои затворена. Софиянци не реагират, тук гражданското общество се изразява в напиване в кръчмата, но не и в протести за правата и парите на данокоплатеца.

След смъртта на мафиота Илиев неговата вдовица е продала дружеството с къпалнята на Румен Гайтански – Вълка. Той какъв е и що е, няма смисъл да се коментира.

Но при мнозинство на ГЕРБ в общинския съвет и кмет Борисов, сега Фандъкова, дружеството продължава да си използва къпалнята за частни партита на хората на Вълка и тя да е затворена за софиянци.

Това е нагла кражба на собствеността на столичани пред очите на всички. Медиите си мълчат, няма партия, депутат, общинар да вдигне глас за това безобразие. (Виж тук снимки от частната къпалня на Вълка и поддръжниците му в общината и подробности за грабежа).

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.