Кметицата Фандъкова си уволни и преназначи заместниците, за да им раздаде по 5000 лв. Машалла!

Вестник “168 часа” разкри, че кметицата на София Йорданка Фандъкова е уволнила всичките си зам.-кметове и в рамките на 24 часа ги е назначила пак. Защо?

Обясненито и много просто – изпалтила им е отпуските, натрупвани с години. При заплата на един зам.-кмет над 2000 лв., всеки от уволнените-новоназначени е взел поне по 5000 лв. от общината.
Умно. Хитро. Машалла. Пешкин кметица има София.
Само че защо нейната партия ГЕРБ направи така, че със закон заличи отпуските на всички останали българи, натрупани години назад?
Пред законите всички са равни, но има начин, види се, някой (ако е от ГЕРБ) да заобиколи закона и да даде на избрани правото да си вземат парите от отпуските.

Хитрия финт на Фандъкова показва, че тя има качества. Или някой съветник в екипа й има качества. Точно такива хора трябват на столицата – да умеят да решава проблемите. Само че не собствените си проблеми.
Ако покажат по същия начин, че могат да решат и някои неща в София, никой няма да им придиря, че си раздават пари от общинския бюджет.

Например с някакъв фандъков финт да извадят пари за ремонт на улици. На улично осветление – има квартали като в Третия свят, там се ходи само денем. Да научи някой как се правят тротоари, за да няма локви по тях. Да глобява шофьорите, които трошат тротоарите с колите си. Да направи паркинги и гаражи. Да направи пред КАТ да няма 4 гишета за 1-милионна София. И в общинските служби да няма опашки, и там да работят компетентни, а не сбрани от кол и въже. Да не строи кой където му скимне, със силата на рушвета…
Ех, мечти…

Но Фандъкова обещава – нямало да вдига цената на парното. Това газ, преговори, международни цени, схеми – няма такива работи. Фандъкова каза. Хубаво, ще видим кой ще плати сметката (а то няма кой, освен всички ние). Тя Топлофикация е във фалит от години, има да дава 300 млн. за газ, и има да взима толкова от неплатени сметки.
Абе, с толкова проблеми не са за завиждане кметицата и заместниците й. Що да не си вземат парите за отпуската?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.