Айде сега, вестник им виновен за лайната с Формула 1

Някакъв арабин Бадуан, седнал до Румен Петков, обяснява как лошия вестник “Сега” нещо объркал работата със строителството на писта за Формула 1 край София. Въпросният Бадуан бил съветник на вездесъщата фирма от Абу Даби, която ще строи пистата. Фирмата не се била отказала, казва Бадуан.

Малко преди това директорът на тази същата фирма ядосан заяви пред вестник “Сега”, че не са поемали никакъв ангажимент да строят писта и поради непрофесионализма на българското правителство ще се откажат от всякакви инвестиции в България.

Гафът на правителството беше сериозен – нарекоха шейх бизнесмена шеф на фирмата, а нея самата обявиха за държавна, а не за частна. После директорът й пък каза, че и това за Формула 1 не е верно.

Да, ама сега съветникът му казва, че нещо било изопачено и все пак ще преговарят за писта. Вестникът бил виновен.

Станал гаф, що да не си измием ръцете с вестника? Ще кажем, че той нещо е объркал и готово.

И сладките розови мечти на Румен Петков и на премиера Борисов за Формула 1 в Доброславци продължават, и арабите се измъкват чисти от цялата работа. Щели да ходят в Щатите, казва съветникът Бадуан, да търсят партньори за строителство на пистата. Ами къде ще ги намерят там? Нали американците се отказаха от Формула 1? Няма състезание там, въпреки че имат много писти. Очевидно Румен Петков е по-мъдър и повече ги разбира тия работи за Формула 1 от американците.

В момента има 22 писти за Формула 1, на които се провеждат състезания. По света има и още два пъти по толкова писти, на които могат да се провеждат тия състезания. Очевидно няма недостиг на писти. И някоя от тях може да отпадне, за да се вреди София, само ако държавата тук извади между 100 и 200 милона евро на състезание веднъж годишно.

А тя не може да извади пари да плати на болниците и училищата. Няма и фирми в България да извадят тия пари като спонсори. И билети да продават по 100 лв. най-много 50 000 души да се съберат. Това са 5 млн. лв. Айде, 10 млн. да са. И кой ще плати сметката за тия сладки мечти на Румен Петков и премиера Борисов?

После вестниците им виновни. Че и впрегнаха МВР да дири кой пратил мейл на съветника, за да го рекетира. А то се оказа майтап. Ама Румен Петков го представи като саботаж на грандиозния проект. Ех, мечтиииии…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.