Леле, Цецка на опера с 6 души охрана и запален джип

Знаменитата Цецка Цачева, председателка на българския парламент, посети в петък вечер операта “Лакме”, играна в градината на военната академия.

Цецка беше придружена от 6 души охрана, едри мъжаги в черно, един от които седна близо до нея в публиката, други трима седяха отстрани до стълбите, останалите чакаха в огромен джип на паркинга на 100 метра.

Сигурно много народна любов е насъбрала председателката Цецка, за да я пазят така.

Например на същото представление беше кметицата на София Фандъкова, въобще без охрана. Кметицата присъства, защото общината е от организаторите на спектакъла.

Цецка за какво присъства – не е ясно. Да почете културата. Или по-точно – властта да облъчи културата. Или самата нея да я пишат почитател на високото изкуство – музиката на Лео Делиб. Или да отмени премиера Борисов, който, сигурно зает с важни държавни дела, не може да иде на театър или опера.

Цецка на опера – това изглеждаше малко като пети крак на баварска маса. И тая свита охранители, сякаш е най-важната в държавата… И тия мъжаги с жици в ушите, неволни слушатели на опера…

Най-странно обаче беше, че моторът на огромния джип, който чакаше на паркинга на 100 метра, беше запален и работеше през цялото време до края на представлението. Това можаха да видят в двата антракта зрители, които се размотаваха наоколо.

Така пред Белия дом във Вашингтон дежурят линейки, пожарни и др. коли със запалени двигатели. За да може при инцидент да тръгнат светкавично. Но там, както показва историята, може да се очакват инциденти.

Тук в операта в парка – какъв инцидент с Цецка? Да получи разстройство и да я откарат по-бързо с джипа? Като че ли тоя джип не може да запали, ако се наложи. Страхотна е Националната служба за охрана – направо американска работа.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.