Михаил Вешим на 50? Стига бе!

Михаил Вешим

Казват, че сатириците са мрачни интровертни типове. Дават за пример Гогол и Кулеков. Това не е така обаче с Михаил Вешим – дългогодишен редактор и главен редактор в „Стършел“, автор на „Английският съсед“ (роман, който в момента се филмира като сериал), сценарист написал стотици скечове и смешки, сатирик-радиоводещ…  Той е роден с усмивка и оттогава тя не е слязла от лицето му. Вече петдесет години.

Някога имаше буйна къдрава коса и беше досущ като близнаците Фабио и Рафаел от „Манчестър юнайтед“, само по-светъл. Сега прилича повече на Руни. Но си остава истински Бербатов на смеха. И си е все така млад. Как иначе, като е млад баща.

И смехът му е все така заразителен, та всяка история, разказана от него, кара околните да се превиват. Онези, които само са чели и са се усмихвали на неговите смешни, забавни, тъжни разкази в „Стършел“, в книгите му като „Стари хипари“, на романа му „Английският съсед“, не знаят как биха изпопадали от смях, ако го чуят да ги разказва на живо. Желаем им да имат този шанс.

И очакваме от нашия приятел Бай Михал още много от неговите прекрасни и смешни истории, които умее да открива с остър поглед в безумния ни свят.

Честит юбилей и за много години!

Виж тук интервю с него в e-vestnik по повод романа му „Английският съсед“:

Михаил Вешим: Плоският хумор изпревари плоския данък

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.