Интернет критик №1 чете по 5 книги на ден

За осем години Хариет Клауснер е публикувала 16 000 рецензии на книги в сайта Amazon.com, повечето положителни

Хариет Клауснер чете минимум по четири книги на ден и постоянно публикува нови рецензии в Интернет. Снимка: incipit vita nova

Хариет Клауснер прочете днес четири книги. Но това не е кой знае какво за нея. Понякога чете и по пет. Пътешествията й в света на книгите имат своето отражение в рецензиите, които тя пуска всеки ден в различни сайтове за литература. Клауснер беше избрана за критик номер едно в сайта Amazon.com, където продуктивността й продължава да смайва. Да пишеш ревюта в Amazon.com не е особено постижение. Сайтът дава възможност на всички, които имат желание, да публикуват своите рецензии върху всяка книга. Изисква се само грамотност, гледна точка и естествено спазване на правилата на Amazon.com, които изключват обиди, злобни забележки и…

още »

Иван Звездев: Запалих се по готварството, докато бях на диета в цирка

Щях да правя български ресторант в Аржентина, но в крайна сметка се върнах в България, разказва водещият на „Бон Апети”

[inspic=17505,left,,270]Иван Звездев е роден на 12 август 1975 година в София и всички го познават като водещ на кулинарното предаване по бТВ „Бон Апети”. Преди да се захване с кулинария е тренирал гимнастика, бил е акробат в цирка. Освен това свири на саксофон и синтезатор. Първата му страст обаче продължава да бъде готвенето. Макар че не е любител на шкембе-чорбата, в началото на деветдесетте се опитва да развие собствен бизнес и отваря шкембеждийница в София. Разочарован от условията на пазара, мутрите, рекета и т.н., заминава за Аржентина. След няколко години емигрантски живот и изучаване на аржентинската кухня, се връща в България и изготвя проект за кулинарно шоу. „Бон Апети” стартира през 2001 г. и оттогава насам шест дни в седмицата радва зрителите с естетично поднесени ястия и разнообразни рецепти.
още »