„Безалкохолни“ барове създават настроение без високи градуси

Нещо липсва при новия вид барове, появяващи се по целия свят - алкохолът

0% Non-Alcohol Experience – бар в Токио. Снимка: фирмен сайт

Има нещо, което липсва при новия вид барове, появяващи се по целия свят – алкохолът. Насочени към все по-големия брой хора, които опознават трезвеността, барове предлагат на пълнолетни клиенти крафт коктейли без алкохол. В 0% Non-Alcohol Experience – футуристичен бар в Токио, клиентите могат да отпиват миксове от бяло вино, саке и боровинки от чаши с ръб, покрит със захар. На неотдавнашно събитие в Sans Bar в Остин, щата Тексас, гостите, събрани около маси на открито, се наслаждават на музика на живо, изстудени бутилки и напитки като „динена мокарита“, забъркана с безалкохолна алтернатива на текилата. Баровете за въздържатели не са…

още »

Я да оценим на сляпо 12 вина от супермаркетите…

Както може да се очаква, цена и качество се разминават

12-те вина, увити в амбалажна хартия, готови за дегустация. Номерата върху тях са за ориентир за нашите бележки. След като оценим и опишем всичките, развиваме опаковката. Снимка: e-vestnik

Решихме да проверим струват ли си десетина популярни марки вина, каквито се срещат в „Била”, „Лидъл” „Метро” и др. Сложихме сред тях и няколко вносни – италианско, испанско, френско – за сравнение. И така – сляпа дегустация. Бутилките увити в амбалажна хартия, номерирани, опитваме една по една, когато приключим с всичките – развиваме опаковките и се изненадваме или не се изненадваме… Кои сме ние? Ясен Захариев и аз, Иван Бакалов сме правили 2009-2015 г. подобни слепи дегустации за разни категории вина (виж например тук, тук, тук и тук). Ясен е философ, преподава в Нов Български и на още няколко…

още »