Сварихме ракия в редакцията. Ало, митницата, искате ли акциз?

Колежката Нели Томова работи, докато на бюрото й се вари ракия. Снимка: Иван Бакалов

Скромният колектив на e-vestnik отбеляза по необичаен начин националния празник Трети март. С едно малко 4-литрово казанче в редакцията сварихме 1,550 л ракия. Както се вижда от снимките, техниката е достатъчно малка, за да се помести върху бюрото до компютрите. С помощта на един прост котлон изкарахме ракия от три различни суровини. Най-напред пуснахме в казана половин бутилка водка “Търговище”, която се търкаля из редакцията повече от 4 месеца и никой не успява да я изпие. Целта беше водката да прочисти тръбите на чисто новото казанче, италианско производство. Както се вижда, формата му е подобна на т. нар. шарански казани,…

още »

Защо българските винарски региони са преведени грешно на английски?

Ванс Петрунов

След няколко седмици започва „Винария 2008“ в Пловдив и искам да засегна една тема, свързана с маркетинга на българските вина по света и по-специално, когато етикетите са написани на „английски английски“, а не на езика на Английската гимназия в София, или от по-висши учебни заведения, които преподават езика на Шекспир, без да се задълбочават кой и как го използва професионално и дори стратегически. Аз съзнавам че първият параграф вече е обидил доста хора, и докато стигнем до параграф 22 не знам какво ще стане, но започваме оттук: Има ли разлика в имиджа на вината от: Thracian Lowlands Thracian Valley Аз…

още »
При рафтовете с вино…

При рафтовете с вино…

Вносни вина от Чили, Аржентина и Австралия конкурират българските по цена, с по-високо качество